Connect with us
Gripa va lovi în sezonul rece. Specialiștii spun care este cea mai bună soluție

Sanatate

Gripa va lovi în sezonul rece. Specialiștii spun care este cea mai bună soluție

Gripa sezonieră este aproape. Specialiștii susțin că primele cazuri de gripă vor apărea încă din toamnă. Riscul cel mai mare este că unele simptome pot coincide cu cele ale noului coronavirus, ceea ce va genera, inițial, anumite confuzii și cu greu se va face o deosebire. Este posibil ca un nou val de coronavirus să lovească din nou în sezonul rece, ceea va face ca populația să fie afectată de două probleme. Astfel, specialiștii încurajează aplicarea vaccinului antigripal încă din septembrie, pentru a preveni eventualele complicații.

Gripa va lovi în sezonul rece. Specialiștii spun care este cea mai bună soluție

Epidemiologul Emilian Popovici crede că România va fi lovită din nou de coronavirus în noiembrie. Astfel, cei care se vor vaccina antigripal încă din septembrie sau octombrie, vor fi protejați atunci când cele două boli vor izbucni; cel puțin una dintre ele, respectiv gripa, va fi exclusă.

„Între momentul administrării vaccinului și cel al apariției tirului de anticorpi protectori trebuie să treacă 2 săptămâni. Deci, dacă noi ne vaccinăm la jumătatea lui septembrie, la începutul lui octombrie o să fim deja protejați față de gripă. Măcar excludem 2 necazuri în același timp.”, susține epidemiologul.

Experții în sănătate publică subliniază că dubla infectare ar putea fi catastrofală. Gripa sezonieră afectează în mod evident sistemul imunitar. Astfel, infectarea și cu noul coronavirus ar duce la probleme mult mai grave decât ar fi normal. În plus, vaccinul antigripal va ajuta și la identificarea mai ușoară a diagnosticului,  eliminând o posibilă cauză.

Emilian Popovici a realizat o comparație între Covid-19 și gripa spaniolă. A ajuns la concluzia că virusul este cu mult mai periculos decât cea din urmă, atât din punct de vedere al ratei de transmisibilitate, cât și al ratei de mortalitate.

„Dacă luăm rata de transmisibilitate la infecția COVID-19, avem rata de transmisibilitate de 2. Față de infecția gripei spaniole, unde este de 1.8. Dacă luăm mortalitatea- mortalitatea este de 3,4 la infecția COVID-19 și de 2,3 la infecția cu virusul gripei spaniole. Infecția COVID-19, ca să spunem așa, bate gripa spaniolă, pe ambii acești parametri, care sunt importanți în catalogarea gravității unei infecții.”, a adăugat Popovici.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top