Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii și să provoace pagube semnificative. Situația este una încă dificilă la nivel mondial, deși a început imunizarea în majoritatea statelor. O nouă problemă cu care se confruntă și țara noastră este apariția noii tulpini de coronavirus, care este mai periculoasă decât cea de dinainte.
Noua tulpină de coronavirus ne dă bătăi de cap atât nouă, cât și medicilor. Aceasta a fost descoperită pentru prima dată în Kent în luna septembrie 2020, după care s-a răspândit în toată Marea Britanie și a ajuns și în alte state. Specialiștii au efectuat mai multe teste pentru a afla mai multe detalii despre noul tip de coronavirus. Cu toate că până acum se spunea că noua tulpină de coronavirus nu ar fi mai periculoasă și ar avea cam aceleași caracteristici, ultimele studii indică faptul că, de fapt, ar fi mai mortală și s-ar răspândi mai repede, având și mai multe mutații.
Un studiu realizat recent este cel efectuatu de Institutul Național de Statistică de la Londra. Concluziile studiului se bazează pe evoluţia bolii la un eşantion aleatoriu de 6.000 de persoane din Anglia.
După mai multe teste, specialiștii au ajuns la concluzia că principalele simptome sunt temperatura ridicată, o tuse continuă şi pierderea sau schimbarea mirosului sau gustului. O persoană infectată se va confrunta cu cel puțin una dintre aceste schimbări.
3.500 de persoane infectate cu noua variantă de coronavirus:
2.500 de persoane infectate cu varianta veche de coronavirus:
Tulpina britanică a virusului nu este singura mutație identificată de specialiști. De curând au mai fost identificate alte două noi variante ale virusului – una din Africa de Sud și alta din Brazilia. Acestea circulă acum în lume, însă deocamdată nu se cunosc prea multe informații despre acestea, ci sunt efectuate mai multe studii.
Noua tulpină, din fericire, îi afectează mai puțin pe cei mici. Aceștia nu dezvoltă forme grave ale bolii și nu au simptome la fel de puternice. Unii copii pot prezenta simptome gastro-intestinale, precum diaree sau vărsături, dar uşoare, însă majoritatea sunt asimptomatici.
Acest articol a fost actualizat la: 2021-01-30T13:10:28+02:00 13:10
Acest site foloseste cookies.
Read More