Connect with us
Medicul Adrian Streinu Cercel explică de ce va trebui să purtăm mască până în 2023

Sanatate

Medicul Adrian Streinu Cercel explică de ce va trebui să purtăm mască până în 2023

  • Adrian Streinu Cercel este de părere că va trebui să purtăm masca până în 2023
  • Termenul pentru vaccinarea în masă poate fi scurtat dacă vom avea suficient vaccin
  • Vaccinul este eficient şi împotriva noilor tulpini apărute

Medicul Adrian Streinu Cercel avertizeză ca nu vom putea renunţa prea curând la mască. Adrian Streinu Cercel, medic infecţionist: Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu ne protejează şi la nivelul mucoaselor.

Astfel încât, dacă dăm masca jos şi renunţăm la ea, avem toate şansele să luăm un virus pe care să-l putem da mai departe unor persoane care nu sunt imunizate. A doua etapă a început cu un număr mare de înscrieri. La Bucureşti şi Cluj toate locurile la vaccinare au fost ocupate.

Adrian Streinu Cercel, medic infecţionist: Dacă vom avea vaccin suficient, putem sa scurtăm aceste termene şi intervale şi bine ar fi să se întâmple aşa. Lumea a înţeles că vaccinul este singura metoda de a ieşi din această criză sanitară şi economică, ceea ce e un lucru fenomenal.

Adrian Streinu Cercel spune că procesul de analiză al tulpinii din Marea Britanie, depistată la Institutul Matei Balş, este unul complicat, dar vaccinul este eficient împotriva sa. Adrian Streinu Cercel, medic infecţionist:

Sperăm să nu apară mutaţii majore în proteina de spike, astfel încat vaccinul să nu fie în totalitate util. In momentul de faţă, vaccinul este cât se poate de util si acoperitor, inclusiv pentru aceste tulpini.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top