Connect with us
Medicul Emilian Imbri vine cu vești bune: "Ceva se întâmplă în bine"

Sanatate

Medicul Emilian Imbri vine cu vești bune: „Ceva se întâmplă în bine”

Medicul Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș din București, vine cu vești bune: sunt locuri libere în spitalul pe care îl conduce și lucruri par să meargă spre bine. Ddeși duminică s-au raportat din nou peste 1000 de persoane internate în secțiile de Terapie Intensivă, medicul Imbri susține că în celelalte secții au început să se elibereze locuri, ceea ce indică faptul că lucrurile merg spre bine.

Emilian Imbri anunță o relaxare la cererea de internări

Medicul susâine că situația merge spre bine, având în vedere că în acest moment, în spitaulul pe car eîl conduce, dunt nu mai puțin de 20 de locuri libere. Sunt două locuri libere chiar și la secția ATI, lucru car enu s-a mai întâmplat de foarte mult timp.

Desigur, această relaxare la cererea de internări ar putea prevesti și un nou val, însă Emilian Imbri consideră că acest lucru este puțin probabil, iar schimbarea în bine se datorează faptului că oamenii nu se mai testează, ci apelează mai mult la testele rapide și la centrele private.

Emilian Imbri consideră că acesta este un semn bun ș bănuiește că multe persoane își doresc să se vaccineze și de aceea evită să afle dacă sunt pozitiv, pentru a nu pierde rândul.

„Avem în Spitalul Babeș 210 locuri libere, locuri în spital nu vorbesc de ATI ajungem cu tot cu Pipera, o locație pentru cazuri foarte ușoare, la 300 de locuri. N-am mai avut această situație din aprilie, anul trecut

Nu pot explica acest fenomen, care nu a început brutal, că nu de ieri s-a întâmplat. De două-trei săptămâni am simțit o relaxare în cererea de la internare. La fel și cazurile cu simptomatologie mai severă, pe care le aveam din plin, cu necesar de oxigen îngrozitor de mare, și acestea s-au rărit ca număr. Lucrurile se pare că s-au mutat pe zona presiunii pe vaccinare.

Avem două paturi libere la ATI, ceea ce n-a mai fost demult.  Acest lucru vine să arate că ceva se întâmplă în bine. E o relaxare. Sper să nu fie semnul de tsunami, acea retragere și să urmeze ceva rău. N-ar avea de ce să se întâmple asta. Dar se explică și prin faptul că persoanele nu se mai duc să se testeze, apelează la testele rapide, își fac singuri, se duc la centrele private, merg să constate dacă sunt sau nu pozitivi. Poate vor să evite să afle că sunt pozitivi și să piardă rândul la vaccinare. Nici din alte spitale nu mai există presiunea de a ne transmite cazurile pozitive. Eu zic că e un semn bun”.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top