Connect with us

Sanatate

Medicul erou din Piatra Neamț a fost detubat. În aceeași zi, Cătălin Denciu a fost și premiat la Gala Premiilor „Medica Academica”

Medicul erou din Piatra Neamț, Cătălin Denciu, a fost premiat, sâmbătă, la Gala Premiilor „Medica Academica”. În acest moment el este internat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles. Medicii l-au detubat astăzi, după trei săptămâni de cand a avut loc incendiul de la secția ATI a spitalului județean din Piatra Neamț.

Medicul Cătălin Denciu era de gardă când a izbucnit incendiul in spital și a încercat să salveze pacienții aflați pe secție.

Medicul erou de la Piatra Neamț a fost detubat

Cătălin Denciu a intrat în secția de terapie intensivă care era în flăcări, suferind arsuri pe 75% din suprafața corpului.

El a fost transferat, la o zi după incendiu, la un spital militar din Belgia. După câteva zile, soția sa, tot medic, a mers în Belgia pentru a-i fi alături medicului erou.

Sâmbătă, pe 12 decembrie, în cadrul Galei Premiilor „Medica Academica”, Medicul Cătălin Denciu a fost premiat pentru meritele sale.

Soția medicului, Dr. Alina Denciu, a transmis organizatorilor în primul rând mulţumiri pentru că “s-au gândit la el” şi că, deşi starea sa de sănătate nu-i permite momentan să înregistreze un mesaj, are “credinţa că atunci când îşi va reveni se va bucura”.


Laudatio a fost rostit de Prof. Ioana Grigoraş
din Iaşi, care i-a fost coordonatoare de rezidenţiat:

”Prin natura provocărilor aduse de pandemie, profesiunea de medic, ajunsă în lumina reflectoarelor, capătă noi valenţe şi recunoaştere socială, faţete până acum pierdute poate pe nedrept în ochii publicului larg. Simbolul pentru toţi medicii din linia întâi este dr. Cătălin Denciu. Este un motiv de admiraţie şi inspiraţie pe care merită să îl onorăm cu recunoştinţa noastră”, a spus prof. Grigoraş. Aceasta a menţionat că dr. Denciu a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Gr. T. Popa” din Iaşi, a fost un rezident ”serios, dedicat studiului şi profesiei, hotarât să devină un bun specialist, dar şi o fire blajină şi calmă”.

În urma incendiului, doar un pacient a supraviețuit, iar el a fost externat din spital în urmă cu câteva zile.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top