Connect with us
Medicul Virgil Musta, atenționare pentru români: ”Faceți asta doar în aglomerație!”

Sanatate

Medicul Virgil Musta, atenționare pentru români: ”Faceți asta doar în aglomerație!”

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, îi atenționează pe români în legătură cu purtarea mănușilor și a măștilor de protecție. Acestea trebuie folosite cu mare precauție și ținând cont de anumite reguli importante. Din păcate, mulți români nu poartă corespunzător masca și nici mănușile nu sunt folosite conform recomandărilor.

Medicul Virgil Musta, atenționare pentru români: ”Faceți asta doar în aglomerație!”

În cadrul unui interviu pentru Antena 3, el a declarat că purtarea măștilor trebuie să devină obligatorie pentru a preveni infecțiile cu noul coronavirus.

„Mănușile sunt utile pentru o perioadă scurtă de timp, când avem de desfășurat o activitate cu riscul de a ne contamina mâinile, în cazul în care nu ne putem spăla imediat pe mâini. După ce am terminat activitatea, aruncăm mănușile și ne spălăm imediat pe mâini. În caz contrar, mănușa fiind contaminată e ca o mână contaminată. Mai mult, ai tendința să crezi că ești protejat de mănușă, duci mâna la gură, la nas și te contaminezi.”

Când vine vorba despre măștile de protecție, medicul Virgil Musta are o observație esențială: măștile trebuie să fie purtate în zonele aglomerate sau atunci când ne întâlnim cu o altă persoană.

Trebuie să te dezobișnuiești să duci mâna spre față, indiferent dacă ai mănușă sau fără. Purtăm mănuși doar atunci când desfășurăm o activitate cu risc de contaminare. La fel și cu masca. Nu o purtăm dacă suntem singuri în mașină, dacă suntem acasă, dacă mergem în aer liber. Dar dacă mergem într-un loc aglomerat sau ne întâlnim cu o altă persoană, e importantă distanțarea și purtarea măștii”, a afirmat medicul.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top