Connect with us
Medicul Virgil Musta: "Doborâm record după record. Lupta cu COVID-19 nu se câștigă în spital"

Sanatate

Medicul Virgil Musta: „Doborâm record după record. Lupta cu COVID-19 nu se câștigă în spital”

Doborâm record după record, și asta ar trebui să ne sperie. În fiecare zi apar tot mai multe cazuri de infectare cu acest virus pandemic. Pare că trăim un coșmar care nu se mai termină. Autoritățile avertizează, medicii avertizează, și parcă tot nu se schimbă nimic. Spitalele devin din ce în ce mai pline.

Doborâm record după record. Lupta cu COVID-19 nu se câștigă în spital

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeş” din Timișoara spune că doborâm record după record, în condițiile în care spitalele sunt pline.

„Doborâm record după record, e un lucru rău. Spitalele devin din ce în ce mai pline. La noi sunt pline și spitalele suport. E o situație dificilă. Probabil că vom primi și un spațiu de izolare într-un cămin pentru nu mai facem față numărului de pacienți cu COVID”, a declarat medicul.

Acesta este de părere că lupta împotriva coronavirusului nu se câștigă în spital, și că respectarea regulilor este esențială. Dacă nu ne vom îmbolnăvi, nu vom ajunge în spital și asta înseamnă enorm pentru că spitalele sunt deja pline. El spune că acolo unde se respectă regulile, pandemia este ținută sub control, iar unde nu, bubuie cifrele cu infectări.

„Dacă nu reuşim să impunem respectarea regulilor – cele trei reguli de bază pentru prevenţia bolii – nu cred că vom reuşi să facem faţă pandemiei. Este cert că în toată lumea, acolo unde regulile se respectă, pandemia este ţinută sub control, iar unde nu, din păcate, vedem că se întâmplă ceea ce se întâmplă şi la noi în ţară. Atrag atenţia populaţiei că această luptă nu se câştigă în spital. Spitalele vor fi copleşite şi oricum avem resurse limitate. Singura soluţie este să nu ne îmbolnăvim şi acest lucru se face numai prin prevenţie”, a declarat Virgil Musta la Digi 24. 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top