Sanatate

Nelu Tătaru, despre criza de la Piatra Neamț: Suntem toți vinovați în această țară

Ministrul Sănătăți, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă seara la Spitalul mobil de la Lețcani din județul Iași că pentru criza de la spitalul din Piatra Neamț există o vină colectivă. El a explicat că va face o reevaluare a întregului sistem medical.

Ministrul Sănătăți, Nelu Tătaru, a declarat că toată lumea este vinovată pentru tragedia de la Piatra Neamț deoarece a acceptat ca în utimii 30 de ani sistemul medical să fie menținut într-o situație de criză.

„Pentru situația de peste 30 de ani și pentru autoritățile locale și pentru neimplicare … cred că suntem toți vinovați în această țară, nu doar sistemul medical și autoritățile locale, pentru că am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situație medicală”, a declarat ministrul Tătaru la Lețcani.

El a mai spus că se impune o reevaluare urgentă a întegului sistem medical românesc.

„Nu doar începând de mâine, începând de ieri, tot ce înseamnă reevaluare de management, tot ce înseamnă reevaluare de capacitate de tratament a unităților medicale, cooordonare de către minister a situației”, a precizat Nelu Tătaru.

Mesajul Patriarhului României, după tragedia de la ATI Piatra Neamț

Patriarhul României, Preafericitul Daniel, a transmis, sâmbătă seara, un mesaj de condoleanțe pentru cei care și-au pierdut persoane dragi în timpul incendiului din Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț.

„Am aflat cu multă durere despre tragedia provocată de incendiul din secția de „Anestezie și Terapie Intensivă” a Spitalului Județean din Piatra Neamț, în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie 2020, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 10 persoane și alte 7 au ajuns în stare critică. În aceste momente pline de suferință și tulburare, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniţi, între care se află și medicul de gardă care a pus viața pacienților săi mai presus de propria sa viaţă”, scrie Patriarhul Daniel.

Preafericitul Daniel a adresat un mesaj de condoleanţe şi consolare familiilor pacienților decedați, rudelor, prietenilor, precum şi întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața.

Bilanțul incendiului de la secția de Terapie intensivă din cadrul Spitalului Județean Piatra Neamț se ridică la 10 morți și 7 răniți, între care medicul de gardă care a încercat să își salveze pacienții.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-11-15T00:31:05+02:00 0:31

Share
Scris de
Adrian Vrauko

Acest site foloseste cookies.

Read More