Connect with us
Noua tulpină a virusului e mai contagioasă printre copii. Declarațiile lui Raed Arafat

Sanatate

Noua tulpină a virusului e mai contagioasă printre copii. Declarațiile lui Raed Arafat

Specialiștii au descoperit că există o nouă tulpină a coronavirusului care provine din Marea Britanie.

Această mutație ar fi mai contagioasă în rândul copiilor decât e virusul original. Cercetătorii consideră că există riscul ca noua tulpină a virusului ar putea deveni rapid dominantă.

Declarațiile lui Raed Arafat despre noua tulpină a virusului

Până la acest moment, OMS a spus că această tulpină e controlabilă cu aceleași măsuri luate și până acum. Se recomandă purtarea măștii, distanțare fizică, măsurile de igienă.

Raed Arafat: „Datele acestea abia acum încep să vină, trebuie analizat acest aspect și dacă într-adevăr așa este vedem care vor fi măsurile de limitare a răspândirii.”

Singurul aspect considerat diferit de către specialiști este rata de răspândire în rândul copiilor. La mutațiile anterioare ale coronavirusului, copiii erau mai puțini predispuși la infectarea cu virusul, însă acum, mutația este cu 70% mai transmisibilă decât tulpinile celelalte, deci e mai contagioasă și în rândul copiilor.

Italia are un pacient cu noua tulpină de coronavirus identificată în Marea Britanie

Raed Arafat a declarat că se va discuta despre anumite măsuri în cazul noii mutații, în momentul în care se vor cunoaște mai multe informații despre aceasta. La acest moment, nu există dovezi că tulpina ar fi ajuns și în România.

”Ceea ce populaţia trebuie să ştie că îmbolnăvirea cu această tulpină nu duce la o boală mai gravă. Singura problemă majoră a noastră în acest moment este că această boală sau această tulpină poate să ducă la un număr mai mare de infectaţi şi înseamnă că va fi un impact mai mare asupra sistemului sanitar dacă nu limităm răspândirea ei”, a declarat șeful DSU.

Raed Arafat a explicat ce trebuie făcut de Crăciun, dacă primim musafiri

Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, consideră că nu sunt indicate vizitele în aceste momente. Totuși, a spus că dacă primim vizitatori, se rcomandă purtarea măştii de protecţie, mai puţin în momentul în care aceștia se vor așeza la masă.

”Dacă nu se respectă măsurile de distanţare şi purtare a măştii şi numărul cazurilor creşte, normal că aceste cazuri vor avea un procent care vor ajunge la Terapie Intensivă. Vor avea un procent care ajunge la terapie intermediară, care necesită spitalizare, deci va creşte numărul pacienţilor care necesită spitalizare. De aici insistenţa noastră de respectare a regulilor şi în ziua de astăzi. Nu trebuie să aşteptăm recomandări noi. Deci: mască, distanţare şi mai ales în timpul sărbătorilor, sărbători în familie restrânsă, rămân recomandările cu care insistăm pentru a opri o posibilă răspândire a acestei tulpini într-un mod mai serios în ţară”, a declarat Arafat.

Raed arafat a făcut declarații despre ce e bine să facem de Sărbători pentru a preveni răspândirea virusului.

”Să deschidă geamurile, va fi frig, bineînţeles, dar să deschidă geamurile, să aerisească. Dacă vin oameni din altă casă, cu care nu stai de regulă, cu excepţia momentului în care se mănâncă şi unde trebuie totuşi să se păstreze o distanţă, purtarea măştii, care ştiu că este foarte greu, poate unii spun că exagerăm cu aceste recomandări, dar sunt recomandări care au fost menţionate inclusiv de OMS. Adică dacă cu o persoană cu care nu stai, în marea parte a timpului trebuie să ai mască, cu excepţia momentului în care mănânci şi trebuie să fie aerisire foarte – foarte bună în încăperile în care se stă (…) Dar rămâne recomandarea să nu existe astfel de întâlniri, pentru că astfel de întâlniri pot expune şi persoanele în vârstă, pot expune şi persoanele apropiate şi pot să ducă o parte din aceste persoane în spitale şi poate chiar în stare foarte gravă”, a punctat șeful DSU, Raed Arafat.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top