Connect with us
Organizația Mondială a Sănătății: "Relaxarea restricțiilor este prematură"

Sanatate

Organizația Mondială a Sănătății: „Relaxarea restricțiilor este prematură”

Organizația Mondială a Sănătății spune că relaxarea restricțiilor din Europa este prematură. Declarațiile au loc în contextul în care noua tulpină a coronavirusului s-a răspândit în 70 de țări. Ce nu ar trebui să facem acum în ceea ce privește restricțiile prin care se dorește limitarea răspândirii virusului.

OMS spune că relaxarea restricțiilor este prematură

Directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge, a atras atenţia joi că ratele de transmitere a coronavirusului rămân prea ridicate pe continent. În acest fel ele pun presiune pe sistemele medicale, ceea ce face prematură relaxarea măsurilor restrictive.

„Trebuie să avem răbdare, va lua timp să vaccinăm. Am învăţat lecţii aspre – deschiderea şi închiderea, apoi redeschiderea rapidă (a societăţilor) este o proastă strategie pentru a încerca reducerea contagiunii”, a declarat Hans Kluge.

Oficialul a spus că este prematură relaxarea restricțiilor în condițiile în care ratele de transmitere a virusului în Europa sunt încă ridicate, afectează sistemele de sănătate și pun presiune pe servicii.

Programe de vaccinare în 35 de state europene

Potrivit declarațiilor lui Hans Kluge, 35 de state europene au început programele de vaccinare împotriva coronavirusului. Tot el a spus că până în prezent au fost administrate 25 de milioane de doze. El admite că este destul de greu de înțeles de către populație, că pe de o parte se vaccinează, pe de altă parte sunt îndemnați să respecte în continuare restricțiile.

„Acest paradox, în care comunităţi întrevăd un sfârşit odată cu vaccinul, dar, în acelaşi timp, sunt chemate să respecte măsuri restrictive în faţa unei noi ameninţări, provoacă tensiune, anxietate, oboseală şi confuzie. Acest lucru este absolut de înţeles în condiţiile date”, a mai afirmat responsabilul OMS.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România, 29 ianuarie 2021

Potrivit celei mai recente actualizări a Grupului de Comunicare Strategică, până astăzi, 28 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 721.513 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
666.001 pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.901 cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 682 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 18.105 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top