Connect with us
Pandemia este aproape de sfârșit. Anunț de ultimă oră din partea lui Orban

Sanatate

Pandemia este aproape de sfârșit. Anunț de ultimă oră din partea lui Orban

Pandemia continuă să reprezinte o amenințare pentru toată lumea și se pare că lucrurile nu revin la normal, ci se înrăutățesc. Cazurile de infectare sunt tot mai multe pe zi ce trece și spitalele de covid sunt pline de pacienți în stare gravă. Cu toate acestea, autoritățile responsabile de gestionarea pandemiei sunt optimiste și susțin că ne apropiem de sfârșitul acestei crize sanitare.

Vaccinul va pune capăt pandemiei

Pandemia nu este deloc spre final, dacă analizăm datele din ultima perioadă. Au fost depășite recorduri semnificative, iar zilnic au fost indentificate chiar și peste 10.000 de cazuri noi, ceea ce a alarmat autoritățile și le-a determinat să impună mai multe măsuri de prevenire. Astfel, a fost impusă carantină parțială în România, iar oamenilor le este interzis să se deplaseze în timpul nopții dacă nu au un motiv bine întemeiat.

Totuși, autoritățile sunt optimiste și cred că pandemia se apropie de sfârșit. Orban a declarat că lucrurile vor reveni la normal imediat ce vaccinul anti-covid-19 va apărea în țara noastră și va fi pornită campania de vaccinare la nivel național. Vaccinarea se va face etapizat, primii vaccinați fiind medicii, cei din categoria de risc și vârstnicii, dar și cei mai expuși, iar, mai apoi, restul oamenilor.

„Există vaccin anti-COVID. E în fazele finale de aprobare, s-au finalizat testele clinice. Vedem, în sfârșit, o perspectivă certă pentru a rezolva această epidemie gravă de coronavirus care a dat peste cap lumea. Noi trebuie să fim pregătiți, să ne organizăm pentru a demara campania de vaccinare imediat ce vom putea accesa primele vaccinuri care ne sunt repartizate. Cantitățile vor fi repartizate proporțional cu populația fiecărei țări.”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Medicul primar dr. Valeriu Gheorghiță, de la secția de Boli infecțioase a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, desemnat coordonator al campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat că vaccinarea este cel mai sigur mod de a pune capăt acestei crize sanitare.

Cât despre campania de vaccinare, președintele Klaus Iohannis a explicat că este pregătită în acest moment de către autoritățile responsabile și că va fi făcută publică săptămâna viitoare. Mai mult, el vrea ca zvonurile legate de vaccin să fie combătute, iar oamenii să înțeleagă că vaccinul nu este un pericol, ci un prim pas către o viață normală.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top