Sanatate

Premierul Florin Cîțu: „Din 10 februarie începe programarea pentru vaccinarea cu AstraZeneca”

Premierul Florin Cîțu a declarat sâmbătă, 6 februarie 2021, că din 10 februarie începe programarea pentru vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca. Este vorba despre 600.000 de doze cu acest vaccin care va fi administrat persoanelor cu vârste cuprinse între 18-55 de ani.

Premierul Florin Cîțu despre vaccinarea cu AstraZeneca

Florin Cîțu a declarat că din 10 februarie încep programările pentru vaccinarea cu AstraZeneca. Până acum românii au fost vaccinați anti-coronavirus cu Pfizer BioN Tech și Moderna. Începând de miercuri, 10 februarie 2021, se vor putea programa la vaccin persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-55 de ani.

Începem programarea din 10 februarie pentru AstraZeneca. În luna februarie ar trebui să avem cel puțin 600.000 de doze. Vor fi vaccinare persoanele în 18 și 55 de ani. Vom avea 180 de cabinete noi pentru AstraZeneca. Cred că luna februarie a fost o provocare pentru campania de vaccinare, deși am rămas în topul UE în ceea ce privește numărul de vaccinări.

Premierul Florin Cîțu: „Din 10 februarie începe programarea pentru vaccinarea cu AstraZeneca”

Cîțu a spus că din luna martie, România va primi mai multe doze și programul de vaccinare se va accelera. El a spus că se va depăși numărul de 50.000 de pacienți pe zi și se va atinge ținta de 100.000.

Declarațiile premierului României au fost făcute sâmbătă, 6 februarie 2021, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”. Florin Cîțu a mers acolo pentru a-și face al doilea vaccin anti-coronavirus. Este vorba despre doza de rapel.

„Am făcut și al doilea vaccin. A fost la fel de ușor ca prima oară, fără niciun fel de probleme. Este foarte important să facem rapelul. Fără al doilea vaccin, toate eforturile noastre au fost degeaba. Toată lumea trebuie să-și facă rapelul”, a spus Florin Cîțu.

AstraZeneca poate fi administrat celor cu vârsta peste 18 ani

Potrivit Agenției Europene a Medicamentului (EMA), pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani.

Vaccinul determină sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi și globule albe specializate care acționează împotriva virusului, oferind astfel protecție împotriva COVID-19.

Pentru imunizare, se administrează două doze de vaccin, după un interval cuprins între 4-12 săptămâni de la prima doză.

În țări precum Germania și Austria, serul Astra Zeneca nu este folosit pentru persoane cu vârste peste 65 de ani. În testele clinice au fost incluși puțini voluntari din această categorie de vârstă, motiv pentru care nu se cunosc clar efectele.

Vezi comentarii

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More