Connect with us
Profesorul Alexandru Rafila: "al treilea val al pandemiei va mai dura 45 de zile". Ce se întâmplă din toamnă

Sanatate

Profesorul Alexandru Rafila: „al treilea val al pandemiei va mai dura 45 de zile”. Ce se întâmplă din toamnă

Profesorul Alexandru Rafila a făcut declarații despre evoluția pandemiei de coronavirus în România, valul al treilea și soluția de revenire la viața normală. Reprezentantul României la Organizația Mondială s Sănătății estimează că evoluția nefavorabilă a numărului de infectări va mai dura aproximativ 45 de zile.

Alexandru Rafila – când scăpăm de pandemie

Rafila este de părere că Guvernul trebuie să își schimbe abordarea și transformă populația în partener, lucrurile vor merge spre bine. Profesorul crede că valul al treilea al pandemiei, în care ne aflăm acum, va mai dura aproximativ 45 de zile.

„Dacă guvernul actual îşi schimbă abordarea şi reuşeşte să-şi transforme populaţia în partener, inclusiv celelalte forţe politice, că până la urmă nu cred că cineva are dorinţa ca lucrurile să meargă prost, cel puţin mă gândesc la mine, au am dorinţa ca lucrurile să meargă bine, indiferent că eşti în zona politică sau în afara ei”, a declarat Rafila.

De asemenea, profesorul Alexandru Rafila spune că în toamnă vom obține soluția legată de revenirea la o viață normală. Totul ține, în mare parte, de campania de vaccinare, de numărul de persoane care vor fi imunizate. Rafila spune că este important ca această campanie de vaccinare să funcționeze bine din două puncte de vedere:

„Primul, creşterea capacităţii de vaccinare la minim 100.000 de persoane pe zi inclusiv sâmbăta şi duminica (…) şi al doilea să avem aderenţa la vaccinare, pentru că e un pericol evident dacă oamenii vor fi prost informaţi, minţiţi, tensionaţi şi aşa mai departe există acest risc al lipsei de aderenţă la vaccinare, adică degeaba ai vaccin dacă oamenii nu se vaccinează”, a concluzionat Rafila.

Bilanțul cazurilor de Covid-19, 30 martie 2021

Până la data de 30 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 946.647 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 845.357 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.204 cazuri noi de persoane infectate cu virusul Sars Cov 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Miercuri la ora 13.00, Grupul de Comunicare Strategică actualizează din nou datele legate de cazurile de infectare.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top