Connect with us

Sanatate

Raed Arafat, despre posibilitatea unui lockdown total: Nu există discuții

Raed Arafat a discutat, sâmbătă seară, despre posibilitatea unui lockdown la nivelul întregii țări.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a spus că, pentru moment, nu se ia în considerare această posibilitate. Totuși, Arafat a punctat că există o ingrijorare din cauza noilor tulpini sud africane și britanice ce se răspândesc mult mai ușor.

Raed Arafat, anunț îngrijorător despre noua tulpină

Raed Arafat, șeful DSU a explicat riscul răspândirii mai rapide din cauza noii tulpini care devine predominantă. În cazul în care rata de răspândire crește, afirmă Arafat, am putea ajunge la măsuri mai drastice pe plan naţional.

”Trebuie să se înţeleagă peste tot (…) în mâna noastră stă dacă continuăm să creştem incidenţa şi să trebuiască să luăm măsuri de limitare a circulaţiei (…) De noi depinde acest lcuru. Ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide din cauza noii tulpini care devine din ce în ce predominantă peste tot şi un sistem sanitar care oricum este aglomerat în acest moment”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Arafat a mai spus că ”depinde de noi unde vom ajunge şi dacă vom ajunge să mai luăm măsuri de carantinare”.

La acest moment, media naţională de infectări ”este în jur la 3 la mie, 2,90 – 3 la mie”, conform informațiilor lui Raed Arafat.

”Dacă contiună creşterea (…) acolo unde trebuie măsuri locale, zonale, acestea se vor lua. Dacă nu le luăm vom ajunge să luăm măsuri naţionale mult mai drastice şi asta încercăm să evităm. (…) La acest moment nu există în faţa noastră, pe masă pusă nicio discuţie despre lockdown total (…) Încercăm tot posibilul să nu ajungem acolo”, a mai declarat Raed Arafat.

Municipiul Timişoara va intra în carantină, de duminică noapte, după ce rata de infectare a depăşit 7 la mie. Restricții noi și în București, începând din această noapte! Anunț major pentru populație

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Sanatate

To Top