Connect with us
Raed Arafat face un nou apel la populație: Am ajuns într-o fază hilară

Sanatate

Raed Arafat face un nou apel la populație: Am ajuns într-o fază hilară

Raed Arafat face un nou apel la populație să își păstreze răbdarea și să stea în continuare în case. Șeful DSU este de părere că am ajuns într-o fază hilară în care lumea nu mai are răbdare să stea în casă, iar nerespectarea regulilor impuse încă de autorități ar putea avea urmări foarte grave.

Raed Arafat face un nou apel la populație: Am ajuns într-o fază hilară

Șeful DSU a publicat și un scurt raport cu privire la noile cazuri de îmbolnăvire cu covid înregistrate în săptămâna în curs. Acestea indică faptul că ne aflăm încă în plină epidemie și numărul celor infectați nu pare să scadă. Acesta ar trebui să fie în continuar eun semnal de alarmă pentru toți cetățenii. arafat le cer acestora răbdare și înțelepciune pentru a gestiona aceasă perioadă așa cum ar trebui.

Arafat îi critică și pe toți cei care încearcă să inducă populației ideea că acest virus nu există și că boala este o invenție.

„Pentru cei care pun la indoiala inca faptul ca infectia cu COVID 19 continua, iar cifrele nu sunt in scadere.

Iata ce s-a intamplat in ultimele 4 zile:

Luni- 349 cazuri noi
Marti- 325 cazuri noi
Miercuri- 270 cazuri noi
Azi Joi- 392 cazuri noi

Pana acum din pacate am depasit 850 de decese.

Pe plan mondial pana acum s-au confirmat 3846226 de persoane si au decedat din pacate 265873 de persoane, iar pandemia este doar la inceputul ei.

De aceea solicitam in continuare oamenilor sa aiba grija, sa aiba rabdare, sa fie intelepti, si sa respecte in continuare regulile de distantare, indiferent cat de greu le este si indiferent ce pareri sau „trazneli” citim pe retelele de socializare sau ascultam in spatiul public.

Am ajuns la o faza hilara incat nu mai avem rabdare sa terminam ce am inceput cu bine, si ni se induce in continuare ideea ca nu ar mai fi nevoie de masuri si ideea ca totul este bine si ca masurile care au fost luate ar fi fost nejustificate si incorecte.

Unii chiar incearca sa convinga populatia ca boala nu ar exista si ca totul ar fi o inventie si o conspiratie, insa ma intreba daca vreunul dintre acestia se va simti pentru un moment responsabil pentru imbolnavirea sau decesul unei persoane care a luat de bune datele false si manupulative raspandite de acesta.

Eu va rog, in continuare, sa respectati regulile si sa aveti grija, indiferent ce vi se spune, pentru ca regretul vine prea tearziu si cu costuri care pot fi foarte mari!”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

5 Comments

5 Comments

  1. Marian CHIVU

    2020-05-08T09:25:40+03:00 at 9:25

    Dle. Dr., propria mea gindire, imi spune ca un ATist, specializat in ultima suta de ani pe strategie, tehnica si dotare a mijloacelor de interventie intr-o urgenta medicala, care din pacate chiar la el in ograda a avut (poate mai are) lipsa de echipamente specifce, cazuri de imbolnavire a personalului (banuiesc super instruit), vine acum si peste comisia din care cu onoare face parte, si da sfaturi. Pai cum vine asta?

  2. Gery

    2020-05-08T08:19:18+03:00 at 8:19

    Observ ca se fac propuneri doar pentru limitarea accesului spre ,interior’.Dar ce parere aveti de cei foarte multi care cauta oportunitati in afara tarii,deoarece mijloacele de existenta se reduc drastic in Romania?Cum va imaginati viitorul in propria patrie? Din ce credeti ca vom trai cand se vor epuiza toate resursele?(pentru cei care mai au).Unde sunt locurile de munca pe care le-au avut milioane de cetateni? Unde sunt intreprinderile,fabricile,in general firmele de orice fel care au asigurat subzistenta tuturor cetatenilor Romaniei?Morman de fier vechi,nu-i asa? Unui vor spune ca erau firme comuniste.Da,erau multe firme comuniste.Atunci unde sunt in momentul de fata cele capitaliste? Mai bine facem foamea doar de dragul de a ,nu fi catalogati comunisti’?

  3. Vali

    2020-05-08T02:16:17+03:00 at 2:16

    Daca e atat de periculos acest virus de ce se insista atat demult cu reluarea scolii de pe 2 iunie si cu sustinerea examenelor nationale? De ce dl. Ministru al sanatatii impreuna cu dl. Arafat nu au nimic de spus in acest sens? In caz ca se imbolnavesc copii nostrii cine isi asuma raspunderea? Nimeni nu spu e nimic. iar ministra educatiei isi vede linistita de ambitiile ei de a sustine aceste examene cu orice pret.

  4. Nelutu

    2020-05-07T17:44:42+03:00 at 17:44

    Pai inchideti granitele pentru neispravitii care vor sa revina de pe ogoarele strainilor sau de la sters funduri,vin plini de boli si nu vom mai scapa niciodata de coronavirus!Au plecat,plecati sa fie,sa nu mai vina sa ne imbolnaveasca,vrem sa traim normal,nu izolati in case sau internati in spitale datorata acestor pasari calatoare!

    • Unu

      2020-05-08T13:28:31+03:00 at 13:28

      Da Nelutule! Ai dreptate! Dar sa ai grija sa nu uitsi sa respiri de prost ce esti

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top