Connect with us
Rafila, anunț important despre vaccin. Va fi sau nu obligatoriu

Sanatate

Rafila, anunț important despre vaccin. Va fi sau nu obligatoriu

Pandemia a lovit la novel mondial și a afectat multe state. Situația din țara noastră este din ce în ce mai dificilă, dovadă stând numărul de cazuri care crește din zi în zi. Din acest motiv, autoritățile au decis să impună mai multe măsuri de prevenire a infectării. Totuși, rezultatele nu sunt încă vizibile și specialiștii susțin că salvarea tuturor va fi vaccinul împotriva acestei boli. Vaccinul va ajunge și în România, iar Alexandru Rafila a explicat dacă acesta va fi sau nu obligatoriu.

Rafila a explicat că vaccinul anti-covid-19 nu va fi obligatoriu

Vaccinul anti-covid-19 a fost dezvoltat de compania farmaceutică Pfizer, în colaborare cu BioNTech. Conform ultimelor studii, acesta s-a dovedit a fi eficient, motiv pentru care deja au început colaborările. Astfel, Comisia Europeană a anunţat că a încheiat un contract cu cele două mari companii farmaceutice și s-a decis achiziționarea de 300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19.

În România, autoritățile susțin că acest vaccin va ajunge în primul trimestru al anului următor, în cantitate de 10 milioane de doze. Vaccinul este un subiect controversat, având în vedere că nu ne-am mai confruntat cu o astfel de situație. Mulți oameni se tem de acest vaccin, motiv pentru care Alexandru Rafila a venit cu explicații. Astfel, a declarat că el nu va fi obligatoriu, mai ales pentru că este vorba de ceva nou, despre care românii nu cunosc mai multe.

Conform declarațiilor sale, doar 50% din oameni vor să se vaccineze. Totuși, încrederea ar crește odată ce medicii și cei din categoriile de risc se vor vaccina, iar ceilalți vor vedea că nu s-a întâmplat nimic rău, iar persoanele vaccinate nu au efecte adverse, ci devin protejate în fața bolii.

„Cu siguranță acest vaccin nu va fi obligatoriu. Sau aceste vaccinuri, că nu discutăm de unul singur. Aceste vaccinuri sunt noi și, una este să discuți de vaccinul DTP, care este cunoscut de zeci de ani și se cunoaște foarte bine eficacitatea sa, eventualitatea unor reacții adverse. Și altceva e să discuți despre un produs nou, despre care lumea nu știe nimic și care a trecut doar prin niște studii clinice.”, a spus doctorul Rafila.

Mai mult, Rafila a declarat că nu se poate vorbi despre ceva strict chiar acum, ci atunci când aceste vaccine vor ieși pe piață. În acest moment, ele sunt evaluate de experți și vor trebui să fie autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top