Sanatate

Rafila anunță testarea populației din iunie: Vor fi probabil zeci de mii de teste

Alexandru Rafila a anunțat că va începe testarea populației în a doua jumătate a lunii iunie iunie, pentru a analiza evoluția bolii. Acesta a precizat că vor fi făcute, cel mai probabil, zeci de mii de teste, iar metoda adoptată este a Organizației Mondiale a Sănătății.

Rafila anunță testarea populației din iunie: Vor fi probabil zeci de mii de teste

Alexandru Rafila a vorbit despre modul în care va fi urmărită evoluția epidemiei de coronavirus din țara noastră. El a confirmat că vor fi recoltate zeci de mii de teste de la cetățeni, anunțul inițial fiind făcut de ministrul Nelu Tătaru. Rafila a explicat pe înțelesul tuturor ce înseamnă acest studiu de seroprevalență.

“E vorba de un studiu de seroprevalență, seroepidemiologic, care se va face la nivel național. Metodologia adoptată este a OMS și vor exista consultări în această săptămână, încât planul care a fost pus la punct de colegii de la INSP să poată să fie dezbătut împreună cu experții OMS și eventual corectat dacă sunt cumva lucruri care ar putea fi îmbunătățite.

În cursul lunii iunie probabil se vor strânge serurile de la cei care vor participa la acest studiu iar în a doua parte a lunii iunie, luna iulie, vor fi făcute testele. Probabil o să fie niște zeci de mii de teste la nivel național”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

Președintele Societății Române de Microbiologie a explicat că este important să fie folosite cele mai bune chituri de testare disponibile.

“Ceea ce este important, ca să fim siguri că e un studiu care are valoare pentru sănătatea publică și valoare științifică, vor fi utilizate testele cele mai bune existente în acel moment, pentru că sunt teste încă aflate la avizare la Agenția europeană de profil, care să poată să ne dea răspunsurile la întrebările pe care le avem: ce procent din populație a trecut prin boală, să știm această situație la nivel regional, la nivel local și să putem să apreciem eventualele evoluții ale bolii, în funcție de localitate și să putem să facem și un studiu comparativ, de exemplu, cu ce se va înregistra la anul”, a declarat Rafila.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-05-11T10:51:06+03:00 10:51

Share
Scris de
Cristina Bosioc

Acest site foloseste cookies.

Read More