Răsturnare de situație! Alexandru Rafila a spus ce trebuie să știm de fapt despre dezinfectare

08.04.2020
Răsturnare de situație! Alexandru Rafila a spus ce trebuie să știm de fapt despre dezinfectare

Dezinfectarea nu trebuie să devină o obsesie. Este mesajul profesorului doctor Alexandru Rafila, care spune că spălarea cu apă și săpun a mâinilor este cea mai eficientă metodă de a ține virusul la distanță.

În ceea ce privește măsurile pe care le putem lua ca să ne ferim de coronavirus, „dacă ne spălăm bine cu apă și săpun este suficient. Apa și săpunul sunt mai eficiente decât alcoolul în cazul acestui virus, pentru că este un virus anvelopat, are un înveliș care este imediat distrus de săpun sau de detergent”, spune profesorul Rafila.

Citește și: Ordonanța militară nr. 8 din 8 aprilie 2020 – Noi măsuri impuse de Marcel Velea

„Să ne ferim gura, nasul și ochii de contactul cu diverse secreții este cu totul altceva și trebuie să ne obișnuim să nu mai punem mâna să ne atingem fața decât atunci când suntem absolut siguri că suntem curați pe mâini, că ne-am spălat sau am utilizat înainte un antiseptic”, a completat specialistul.

Întrebat dacă dezinfectarea suprafețelor ajută în vreun fel, Alexandru Rafila spune că nu trebuie să dezinfectăm chiar toate suprafețele, ci acelea cu care venim în contact și e probabil să fi fost contaminate cu diverse secreții.

„Nu trebuie să devină obsesiv, am observat la mulți, devine obsesivă această dezinfectare. Nu trebuie acum să începem să dezinfectăm toate ambalajele și absolut toate obiectele cu care venim în contact. Este suficient să spălăm mâinile după ce punem mâna pe diverse ambalaje”, a arătat profesorul Rafila.