Connect with us
Secțiile de Terapie Intensivă vor avea 280 de paturi noi! Când vor fi disponibile

Sanatate

Secțiile de Terapie Intensivă vor avea 280 de paturi noi! Când vor fi disponibile

Secțiile de Terapie Intensivă din țara vor avea 280 de paturi noi. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut declarații cu privire la această suplimentare, dar și la perioada în care vor fi instalate și puse în funcțiune aceste noi paturi.

Mai multe paturi la Terapie Intensivă

280 de paturi noi vor fi în secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor din țara noastră. Potrivit ministrului Sănătății, noile locuri destinate bolnavilor care au nevoie să fie intubați, vor fi instalate și funcționale într-o perioadă între 7 și 21 de zile.

Anunțul cu privire la suplimentarea numărului de paturi de la ATI a fost făcut de către Nelu Tătaru în ședința de Guvern care a avut loc miercuri, 18 noiembrie.

“Azi (miercuri – n.red.) am introdus în ordinul 555/2020 încă 24 de spitale, în totalitate sau doar cu o parte de ATI, urmând în 7 până la 21 de zile să operaționalizăm 280 de paturi de terapie intensivă. După evaluarea fiecărui spațiu în parte, de echipele de la inspecția sanitară de stat ISU și cele de la ANMDR vom face și avem în evaluare și necesarul de dotare, personal pentru a putea operaționaliza aceste 280 de paturi în perioade variind între 7 și 21 de zile”, a declarat ministrul Sănătății la începutul ședinței de Guvern de miercuri seară.

Problema lipsei locurilor în secțiile de Terapie Intensivă a început o dată cu explozia numărului cazurilor de coronavirus din România. Tot mai mulți pacienți au avut nevoie de un loc la ATI, iar tragedia de la Piatra Neamț a amplificat și mai tare această situație.

Sâmbătă, 14 noiembrie, a fost o zi neagră pentru sistemul medical din România. 11 oameni au murit arși după ce salonul în care se aflau a fost cuprins de flăcări.

Tragedia s-a petrecut la Spitalul Județean din Piatra Neamț, în secția de Terapie Intensivă unde erau pacienții bolnavi de coronavirus.

În urma acestui dezastru, autoritățile au început controalele în toate secțiile ATI din țară. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că la sfârșitul acestei săptămâni va exista și un prim raport cu spitalele și secțiile de Terapie Intensivă care au fost verificate.

„Fiecare unitate sanitară verificată în terapie intensivă primește și un plan de măsuri, de conformare, și la sfârșitul săptămânii avem un prim raport cu unitățile care au fost verificate”, a declarat Nelu Tătaru.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top