Sanatate

Simptomele copiilor cu COVID-19 pot diferi de cele ale adulților

Unele țări se pregătesc pentru ieșirea din carantină sau au ieșit deja. Astfel, studiile efectuate în aceste zile își îndreaptă atenția către copii și a modului în care aceștia pot fi afectați de coronavirus. Materialele puse la dispoziție de ziarul italian Corriere della Serra , arată că, de cele mai multe ori, simptomele copiilor diferă de cele ale adulților. În plus, rata de îmbolnăvire a copiilor pare să fie una mai scăzută, comparativ cu cea a celor de vârste mai înaintate.

Simptomele copiilor cu COVID-19 pot diferi de cele ale adulților

Potrivit ziarului din Italia, diagnosticarea unui copil infectat cu noul coronavirus este mai dificilă. Tusea și febra nu sunt atât de frecvente ca în cazul adulților; rareori, copiii ajung să aibă nevoie de asistență respiratorie, pentru că, în mod frecvent, boala este benignă.

În Italia, datele arată că pacienții sub 19 ani reprezentau 1,9% din numărul total de îmbolnăviri, iar copiii pozitivi contractaseră boala de la părinți. În China, doar un procent de 2% era reprezentat de copii, dar asta nu înseamnă că ei sunt imuni.

Conform unui studiu din Brazilia, febra și tusea au fost întâlnite la mai mulți copii, dar cu mari diferențe față de adulți. De asemenea, copiii au mai prezentat și nas înfundat, diaree sau greață și vărsături. De altfel, în cazul problemelor respiratorii, au fost semnalate și pneumonia, respirația accelerată, infecții ale căilor respiratorii.

Deși reacționează mai bine la boală, copiii o pot transmite

Copiii mici, în special sugarii, par să fie mai vulnerabili la infecții. Deși copiii pot trece mai bine peste o boală, aceștia o pot transmite și în contextul începerii școlii va reprezenta o problemă.

Unii specialiști susțin că, în general, copiii au plămâni mai sănătoși decât adulții, care au fost mai expuși la poluare în timpul vieții. În plus, copiii care s-au infectat anterior cu celelalte patru tipuri de coronavirus existente, au putut dezvolta o protecție încrucișată.

De altfel, există și teorii care spun că sistemul imunitar imatur al copiilor, nu va ataca virusul atât de virulent al părinților; la adulți,  răspunsul excesiv de agresiv a creat adesea inflamații distructive.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-04-16T14:01:10+03:00 14:01

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More