Sanatate

Streinu-Cercel, explicații importante despre vaccin. Ce s-a găsit în organismul celor vaccinați

Vaccinul este unul dintre cele mai controversate subiecte din această perioadă. Având în vedere că oamenii încă sunt sceptici când vine vorba de vaccinare, specialiștii intervin pentru a oferi explicații clare și reale, care să-i liniștească pe oameni și să le crească încrederea în acest tratament. Medicul Streinu-Cercel a vorbit și el despre acest subiect și a explicat ce se găsește în organismul oamenilor, la câteva zile după vaccinare.

Streinu Cercel, despre vaccinare

Medicul Streinu-Cercel a intervenit a spus adevărul despre vaccinarea anti-covid-19. Informațiile pe care el le-a oferit sunt utile atât pentru cei care s-au vaccinat sau vor să o facpă, dar și pentru cei care nu au încredere în acest vaccin și au o părere negativă, fără a se baza pe fapte și explicații clare.

Medicul a explicat că cei vaccinați în prima tranșă au fost testați și s-a observat că aceștia aveau anticorpi protectori. Astfel, cea de-a doua doză de vaccin va ajuta extrem de tare, chiar la 7 zile de la administrarea acesteia. Asta înseamnă că persoanele care au primit tratamentul nu vor mai dezvolta o formă gravă a bolii, ci una ușoară sau chiar deloc.

„Am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură, chiar înainte de a doua administrare aveau anticorpi protectori.

E de așteptat ca a doua doză să consolideze răspunsul la virus. După a doua doză, la șapte zile, putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc de a dezvolta infecții severe”, a spus medicul.

Masca de protecție, obligatorie până în 2022

Cu toate acestea, medicul atrage atenția asupra faptului că măsurile impuse de autorități trebuie să rămână în vigoare chiar și după vaccinare, pentru că riscurile sunt mari. Cei vaccinați pot transmite virusul celor care nu au fos imunizați și situația se complică și mai tare. Astfel, masca de protecție va continua să fie obligatorie în spațiile închise și deschise până în anul 2022.

„Masca va fi obligatorie categoric până în 2022. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos, e posibil să luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați.

Măsurile de precauție de până acum trebuie menținute și chiar întărite, pentru ca imunizarea prin vaccinare și măsurile de protecție să ducă la reducerea foarte rapidă a circulației virusului”.

Medicul a subliniat că vaccinul anti-Covid protejează pentru toate tulpinile în circulație în acest moment, de aceea trebuie să ne vaccinăm cât mai repede, pentru ca virusul să fie scos din circulație.

Pentru mai multe informații, accesați aici platforma națională de informare despre vaccinarea COVID-19.

Acest articol a fost actualizat la: 2021-01-17T13:29:23+02:00 13:29

Share
Scris de
Danciu Mirela

Acest site foloseste cookies.

Read More