Connect with us
Unele persoane au deja anticorpi anti-covid, deși nu au fost infectate. Ce arată studiile

Sanatate

Unele persoane au deja anticorpi anti-covid, deși nu au fost infectate. Ce arată studiile

Pandemia de coronavirus a provocat o întreagî nebunie la nivel mondial, iar situația este din ce în ce mai dificilă în majoritatea statelor. Cazurile de infectare sunt numeroase, fiind depășite recorduri considerabile și pare că nu sunt prea multe diferențe între situația de la începutul crizei sanitare și cea de acum. În ultima perioadă au fost efectuate mai multe studii prin care specialiștii cred că vor ajuta la stabilizarea lucrurilor. Conform unei investigații recente, se pare că unele persoane, mai ales copiii, au deja anticorpi care pot lupta cu infecția COVID-19, deși nu au fost avut până acum virusul.

Cine are deja anticorpi anti-coronavirus

Studiile făcute de Institutul Francis Crick și University College London indică faptul că organismele anumitor persoane au dezvoltat deja anticorpi împotriva noului virus al momentului, deși nu au fost vreodată infectate cu coronavirus. Se pare că anticorpii sunt creați de sistemul imunitar în timpul virozelor comune, ceea ce reprezintă o oarecare protecție împotriva îmbolnăvirii. Acești anticorpi rămân în sânge diferite perioade de timp după infecție și, în cazul reinfectării, sunt capabili să identifice din nou cu virusul și să-l izoleze, evitând îmbolnăvirea.

Cercetătorii au făcut această descoperire atunci când dezvoltau teste pentru anticorpi pentru COVID-19. Ei au vrut să vadă cât de bune și performante sunt testele respective, motiv pentru care au comparat sângele unor persoane care au avut virusul și cel al unor persoane care nu îl contractaseră. Au analizat peste 300 de probe de sânge recoltate înainte de pandemie, în intervalul 2011- 2018, pentru că descoperirea fusese una șocantă și neobișnuită. Spre surprinderea lor, unele persoane care nu fuseseră infectate cu noul virus aveau deja în sânge anticorpi care ar recunoaște virusul.

Cercetătorii nu pot explica acest fenomen și nu s-a descoperit exact dacă acești anticorpireactivi la SARS-CoV-2 în sânge pot opri complet dezvoltarea bolii COVID-19, însă au constatat că există mai multe șanse ca cei mici să aibă acești anticorpi, comparativ cu adulții. Studiul, în parteneriat cu cercetătorii de la Imperial College of London și UCL, este în plină desfășurare pentru a descoperi rolul pe care îl aucdiferiții anticorpi, dar și alte mijloace de apărare autoimune în protecția împotriva COVID-19 mai există.

„Rezultatele noastre arată că în special copiii au mult mai multe șanse să aibă acești anticorpi reactivi încrucișați decât adulții. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege de ce se întâmplă acest lucru, dar ar putea fi vorba de expunerea mai regulată a copiilor la alte coronavirusuri”, a spus autorul principal al studiului, Kevin Ng.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top