Connect with us
Universitatea Oxford testează eficiența vaccinului COVID-19 la copii

Sanatate

Universitatea Oxford testează eficiența vaccinului COVID-19 la copii

Universitatea Oxford a anunțat că testează în prezent eficacitatea vaccinului AstraZeneca la copii. În acest moment nu se cunosc prea multe detalii despre eficiența acestui vaccin în rândul copiilor, de aceea nici nu se administrează persoanelor sub 18 ani.

Cât de eficient este vaccinul Covid-19 la copii

Reprezentanții Universității Oxford au declarat că au început un studiu care va arăta eficiența vaccinului Covid-19 în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 6 și 17 ani.

La studiu vor participa în jur de 300 de voluntari, iar vaccinările sunt programate să înceapă luna aceasta.  Reprezentanții Oxford speră să aibă rezultate bune penru a da startul la vaccinare și pentru copii, care în prezent nu pot fi imunizați tocmai din lipsa studiilor la această grupă de vârstă.

Vaccinul anti Covid-19 cu două doze produs de Oxford / AstraZeneca a fost considerat un „vaccin pentru lume”, asta pentru c multă este mai ieftin și mai ușor de distribuit decât serurile produse de cei de la Pfizer/BioNTech și Moderna.

AstraZeneca își propune să producă 3 miliarde de doze în acest an și totodată să ajungă la o producție de peste 200 de milioane de doze pe lună până în aprilie 2021.

În România, din 10 februarie au început programările pentru vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca. Premierul Florin Cîțu a dat mai multe detalii și a precizat că din luna martie, România va primi mai multe doze și programul de vaccinare se va accelera. El a spus că se va depăși numărul de 50.000 de pacienți pe zi și se va atinge ținta de 100.000.

Începem programarea din 10 februarie pentru AstraZeneca. În luna februarie ar trebui să avem cel puțin 600.000 de doze. Vor fi vaccinare persoanele în 18 și 55 de ani. Vom avea 180 de cabinete noi pentru AstraZeneca. Cred că luna februarie a fost o provocare pentru campania de vaccinare, deși am rămas în topul UE în ceea ce privește numărul de vaccinări.

Continue Reading
You may also like...

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top