Connect with us
Valabilitatea cardului de sănătate prelungită cu 7 ani pentru 4,2 milioane de români

Sanatate

Valabilitatea cardului de sănătate prelungită cu 7 ani pentru 4,2 milioane de români

Veste bună pentru 4,2 milioane de români! Acestora le va fi prelungită valabilitatea cardului de sănătate pentru încă 7 ani de acum încolo. Anunțul a fost făcut de președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan.

Valabilitatea cardului de sănătate prelungită cu 7 ani pentru 4,2 milioane de români

Președintele CNAS Adela Cojan a anunțat că începând de la data de 1 iulie, pentru a avea o evidenţă a pacienţilor care beneficiază de servicii paraclinice, de imagistică medicală şi de laborator, se va reintroduce în spitale utilizarea şi validarea serviciilor cu cardul naţional de sănătate.

Aceasta a mai precizat că toate cardurile care urmau să expire la data de 1 iulie 2020 vor avea o valabilitate de 7 ani de acum încolo. Peste 4 milioane de români au în posesie cardui de sănătate care urmează să expire în prima zi a lunii viitoare. Aceștia nu trebuie să își mai facă griji cu privire la acest aspect, deoarece valabiliateta acestor carduri va fi prelungită pentru încă 7 ani.

„Reintroducem, începând cu data de 1 iulie, tocmai pentru a avea o evidenţă clară a cazurilor ce se internează, a cazurilor care beneficiază de servicii medicale la domiciliu şi a cazurilor care beneficiază de servicii paraclinice, de imagistică medicală şi de laborator, deci, acolo unde există interacţiune între medic şi pacient şi trebuie obligatoriu să fie pacientul în faţa medicului, vom reintroduce utilizarea şi validarea serviciilor cu cardul naţional de sănătate.

Despre care pot să vă spun o veste bună: am obţinut finanţare pentru prelungirea valabilităţii acestuia (…) pentru 4.200.000 de persoane din ţara noastră. Începând cu data de 1 iulie urmau să expire aceste carduri. Or, prelungirea valabilităţii acestora s-a obţinut pentru încă 7 ani”, a afirmat Cojan potrivit Agerpres.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top