Connect with us
Virgil Musta, previziuni sumbre pentru România. Suntem tot mai aproape de situația Italiei

Sanatate

Virgil Musta, previziuni sumbre pentru România. Suntem tot mai aproape de situația Italiei

Situația din România este din ce în ce mai gravă. Lucrurile par să scape de sub control, locurile din spitale sunt din ce în ce mai puține și toată lumea este îngrozită. De la aproximativ 5000 de cazuri pe zi, România a ajuns la aproape 10.000 de infectări noi în doar 24 de ore, ceea ce ridică un semn de întrebare. Autoritățile adoptă noi măsuri prin care să controleze pandemia, însă medicul Virgil Musta se teme că vom ajunge în situația Italiei, mai ales când vine vorba de bolnavii de la Terapie Intensivă.

Virgil Musta, avertisment dur

Virgil Musta susține că România riscă să ajungă în situația Italiei și să nu mai poată trata pacienții pentru că nu vor mai fi locuri în spitale. El este de părere că pandemia este în creștere și lucrurile nu vor reveni la normal până când măsurile adoptate de autorități nu vor începe să dea roade.

Medicul care a vindecat până acum cei mai mulți bolnavi de Covid-19 susține că sistemul medical va fi copleșit cât de curând, încât locurile de la ATI, destinate bolnavilor în stare gravă, vor fi ocupate complet și nu vor putea fi extinse din cauza faptului că nu există echipamentele specifice, dar nici personalul specializat pe această ramură.

Musta avertizează că medicii riscă ajungă în situația de a alege pe cine tratează și pe cine nu, exact cum se proceda în Italia când toate spitalele erau luate cu asalt de un număr mult prea mare de persoane care contractau virusul și dezvoltau o formă gravă a bolii. Chiar dacă România depinde de resurse pentru a mai crește numărul de locuri, medicul se teme că situația nu va putea fi controlată, pentru că numărul de cazuri crește prea repede în fiecare zi.

Medicul face apel la comunitate și atrage atenția asupra respectării măsurilor de prevenire în vigoare, pentru a evita să ajungem în situația Italiei.

„S-ar putea să ajungem. Nu vreau să mă gândesc la acel moment pentru că este traumatizant pentru medicul care trebuie să hotărască și s-ar putea să-l marcheze o viață întreagă. Luptăm să găsim soluții ca să ținem cât de cât sub control fenomenul, dar avem nevoie mai mult ca niciodată de comunitate, de responsabilitatea comunității de a înțelege că trebuie să ne protejăm.”, a spus medicul.

România este tot mai aproape să atingă pragul de 10.000 de infectări zilnice. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 9.714 cazuri noi de COVID din peste 37.700 de teste efectuate. Acestea erau persoane care nu mai efectuaseră un alt test înainte. Alte 121 de decese au fost raportate, iar 1014 de pacienți sunt internați la Terapie Intensivă.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top