Situația din România este în continuare extrem de gravă, deși numărul de infectări a scăzut ușor în ultima perioadă. Totuși, pericolele sunt multe, iar secțiile de ATI și spitalele sunt în continuare pline. Având în vedere că ne aflăm în sezonul rece și oamenii se tem tot mai mult de acest virus care a pus stăpânire pe lume, medicul Virgil Musta a decis să vină cu câteva sfaturi pentru toți românii, datorită faptului că a primit multe întrebări în ultima vreme din partea oamenilor.
Virgil Musta a răspuns mai multor întrebări pe care oamenii i le-au adresat, oferind, astfel, detalii importante despre cum trebuie să ne comportăm în această perioadă și ce avem de făcut când simțim că ne îmbolnăvim.
Astfel, medicul a vorbit despre cum trebuie să se acționeze la primul simptom care ar putea sugera o răceală. Virgil Musta îi încurajează pe toți cei care nu se simt bine să se izoleze cât de repede pot, pentru că ideea este ca acest virus să fie depistat la fiecare din timp, pentru a se evita răspândirea lui. Mai mult, este important să discutăm cu medicul de familie și să ținem cont de sfaturile pe care ni le oferă în momentul în care suntem depistați pozitiv.
” La apariţia oricărui simptom care ar putea sugera că sunteţi răcit, izolaţi-vă la domiciliu, urmăriţi evoluţia şi discutaţi permanent cu medicul de familie, care vă va îndruma. Este foarte important ca eventuala infecţie SARS CoV 2 să fie descoperită cât se poate de timpuriu; Dacă sunteţi depistat pozitiv, ţineţi legătura în continuare cu medicul de familie, el poate fi cel mai bun sfătuitor al dumneavoastră în această perioadă. ”, a scris Musta.
Mai mult, medicul Virgil Musta recomandă tuturor celor confirmați pozitiv cu covid-19, indiferent de cât de ușoară este forma pe care o au, să nu aștepte ca starea să li se înrăutățească și să meargă la spital din timp, pentru a evita o situație în care medicii nu mai pot face nimic pentru ei. El susține că starea de sănătate se poate deteriora foarte repede și că efectele acestuia virus sunt unele grave.
Conform medicului, la simptome precum febră mare, care persistă mai mult de 3-4 zile sau reapare după o perioadă de afebrilitate; tuse seacă iritativă intensă, însoţită de dureri toracice; dureri musculare intense, dureri de cap intense, oboseală marcantă; senzaţia de lipsă de aer, medicul recomandă prezentarea de urgență la spital.
Acest articol a fost actualizat la: 2020-12-02T15:35:05+02:00 15:35
Acest site foloseste cookies.
Read More