Sanatate

Vizierele protejează mai bine decât măștile. Care este explicația specialiștilor

Vizierele nu sunt, în acest moment, atât de populare precum măștile de protecție. Totuși, un studiu recent efectuat a arătat faptul că acestea sunt mult mai eficiente decât măștile, asigurând o protecție mult mai bună. Așadar, ele ar putea deveni obligatorii pentru persoanele care lucrează cu publicul și sunt foarte expuse.

Vizierele protejează mai bine decât măștile. Care este explicația specialiștilor

Măștile de protecție au devenit extrem de importante pentru siguranța noastră, iar din 15 mai vor deveni obligatorii în orice spațiu închis și în mijloacele de transport în comun. În multe țări purtarea acestora este deja obligatorie, iar cei care nu respectă regula sunt amendați.

Într-un articol recent pentru renumita publicație LA Times, James Cherry, expert în boli infecțioase și cercetător la Universitatea din California Los Angeles (UCLA), subliniază faptul că vizierele sunt mult mai eficiente decât măștile și ne protejează mai bine de eventualele infecții virale și nu numai.

Deși măștile de protecție sunt folosite la scară largă în această perioadă, ele pot fi foarte incomode și nu sunt purtate cu ușurință de majoritatea oamenilor. Ba mai mult,  odată cu sosirea anotimpului călduros, acestea ar putea fi o adevărată problemă pentru că vor cauza mâncărimi și transpirație în zona feței. Asta îi va determina pe utilizatori să ducă mâna spre față mult mai des și astfel s-ar putea contamina chiar și purtând această mască de protecție.

Având în vedere acest aspect, James Cherry recomandă purtarea unei viziere pentru toate persoanele care sunt nevoite să stea cu masca de protecție mult ore, așa cum sunt toți cei care lucrează cu publicul.

Totodată, expertul este de părere că și barierele din plexiglas care sunt acum montate în farmacii și în supermarketuri sunt foarte eficiente și protejează bine atât lucrătorii cât și clienții. Cu toate acestea, cei din spatele lor ar trebui să poarte și măști, pentru a diminua riscul de inhalare a particulelor respiratorii încărcate cu material viral.

Share
Scris de
Cristina Bosioc

Acest site foloseste cookies.

Read More