Connect with us
Sârb acuzat de genocid, prins de polițiștii de frontieră la Galați

Știri

Sârb acuzat de genocid, prins de polițiștii de frontieră la Galați

Un bărbat de 50 de ani, din Serbia, care era căutat internaţional pentru fapte de genocid, a fost capturat de poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-port, se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

Potrivit sursei citate, pe numele cetăţeanului sârb era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi extrădare.

Stevan B. s-a prezentat, sâmbătă dimineaţă, în portul Galaţi, pentru efectuarea formalităţilor necesare controlului de frontieră, el făcând parte din echipajul unei nave sub pavilion Serbia.

„La controlul de frontieră, lucrătorii noştri au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă Interpol, acesta fiind căutat în vederea arestării şi extrădării, deoarece este cercetat pentru infracţiunea de genocid, săvârşită în perioada septembrie-decembrie 1991”, se precizează în comunicatul ITPF Iaşi.

Stevan B. a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, în vederea luării măsurilor ce se impun.

Te-ar putea interesa și: Foc de avertisment tras de polițiști pentru a opri un scandalagiu

Poliţiştii harghiteni au tras duminică un foc de avertisment pentru aplanarea unui scandal, în municipiul Gheorgheni, unde un bărbat ameninţa că va folosi un cuţit, niciuna dintre persoane nefiind rănită.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că scandalul s-a petrecut într-un spaţiu public, în apropierea unui bar, între un bărbat de 33 ani, care avea un cuţit şi un cumnat de-al său, care era însoţit de un frate.

Conflictul a fost generat de nişte neînţelegeri în familie.

Potrivit sursei citate, la sosirea patrulei de poliţişti, din care făcea parte şi un jandarm, bărbatul care deţinea cuţitul ameninţa că îl va folosi şi era iminentă punerea în pericol a vieţii cumnatului său, motiv pentru care s-a tras un foc de avertisment, fără ca nimeni să fie rănit, iar scandalul a fost aplanat.

„Aprofundăm cercetările şi urmează să îi audiem pe toţi cei implicaţi, care pot clarifica situaţia. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top