Connect with us

Știri

Sărbătoare mare pe 5 decembrie. Ce este bine să faci astăzi, în Ajun de Moş Nicolae

Este sărbătoare în calendarul creştin ortodox astăzi, în ajun de Moş Nicolae. Credincioşii care ţin post pot să mănânce peşte astăzi. Sfântul Sava a trăit în vremea împăratului Teodosie cel Mic (403-450). Era originar din Capadocia, iar părinții lui se numeau Ioan și Sofia. La vârstă de 18 ani ajunge la renumitul călugăr Eftimie, care îl trimite la Cuviosul Teoctist.

Acolo s-a desăvârșit și apoi a făcut multe minuni. Din minunile sale amintim că prin rugăciunea lui a izvorât apă în locuri fără de apă.

A fost trimis că sol la Constantinopol, de patriarhii Ierusalimului. După mulți ani de nevoințe și nespuse bucurii duhovnicești, Sfântul Cuvios Sava a avut o vedenie dumnezeiască: a cunoscut dată trecerii sale la cele veșnice.

Sărbătoare mare pe 5 decembrie

Culcandu-se în chilia să, a chemat pe toți părinții și frații și le-a dat sărutarea cea mai de pe urmă, punându-le egumen în locul pe Melit. Acestuia i-a poruncit să păzească fără vătămare toate așezămintele mănăstirii date de dansul. Apoi au trecut patru zile fără să guste ceva și să vorbească cu cineva.

Astfel, sâmbătă seară, cerând Preacuratele Taine și împărtășindu-se, a zis cuvântul cel mai de pe urmă: „Doamne, în mâinile Tale îmi dau duhul meu”.

Și așa s-a săvârșit în ziua de 5 decembrie 532. Cuviosul Sava a murit la vârstă de 94 de ani. În secolul al XII-lea, trupul Sfântului Sava a fost luat de cruciați și dus în Veneția.

Acesta a fost adus înapoi în Mănăstirea Sfântul Sava cel Sfințit abia după înțelegerea dintre Papa Paul al VI-lea și Patriarhul ortodox grec Atenagora, în cadrul vizitei papei în Țară Sfânta, în anul 1965.

Citeşte şi Polițist din trupele speciale, RĂNIT grav. Bărbatul este în comă după ce a fost tăiat cu sabia

UPDATE 09.47 Agresorul polițistului a fost reţinut, au anunțat reprezentanții Ministerul de Interne. Potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), agentul-şef adjunct de poliţie Sfichi Dan Ciprian a fost stabilizat de medicii de la spitalul din Rădăuţi.

UPDATE 09.10 Bărbatul a fost cercetat anul trecut pentru trafic de droguri, arestat, iar ulterior pus în libertate sub control judiciar. În prezent, scăpase și de controlul judiciar.

UPDATE 08.30 Polițistul rănit în timp ce se afla în misiune a fost atacat de un recidivist, suspect de trafic de droguri.

Suspectul a fost cercetat anul trecut pentru trafic de droguri, arestat, iar ulterior pus în libertate sub control judiciar, a precizat purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan, marți, la Antena 3.

Polițistul rănit este internat la un spital din Suceava, dar ar putea fi transportat la un spital din București.

Un polițist din Suceava se află în stare gravă, după ce a fost înjunghiat cu o sabie, în zona capului și a brațului, marți dimineață, în timpul unei acțiuni de percheziționare.

Bărbatul este în comă indusă, după ce a fost străpuns de o sabie, a precizat președintele Sindicatului Național al Polițiștilor, Dumitru Coarnă.

Polițistul care a fost rănit în timp ce se afla în misiune ar putea fi adus la un spital din București.

”Suntem alături de colegul nostru, agent-şef adjunct de poliție Sfichi Dan Ciprian, din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava, care, în această dimineață (marți – n.r.), a fost rănit foarte grav, la cap şi braț, în timpul unei misiuni.

Să ne rugăm cu toții ca Ciprian să ducă misiunea până la capăt, și să se întoarcă în rândurile noastre sănătos!”, se arată pe pagina de Facebook a Poliției Române.

1 Comment

1 Comment

  1. Lumi Mik

    2017-12-09T15:46:28+02:00 at 15:46

    Îmi place foarte mult revista voastră. MULȚUMESC MULT PENTRU TOT.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top