Connect with us
Deputații PNL și PSD s-au contrat în declarații după nedifuzarea unui interviu cu Dacian Cioloș la Viața Satului, emisiune de la TVR 1.

Știri

Scandal după nedifuzarea unui interviu cu Dacian Cioloș la Viața Satului

Irina Radu, președintele-director general al TVR, a fost audiată în Parlament după nedifuzarea unui interviu cu Dacian Cioloș la „Viața Satului”.

Gigel Știrbu, presedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților”, a afirmat că va propune demitrea conducerii TVR. El a acuzat un act de cenzură „fățișă” privind nedifuzarea acestui interviu.

”Din punctul nostru de vedere, ceea ce s-a întâmplat la SRTv constituie un act de cenzură. I-am atras atenţia doamnei Radu că eu, acum un an, i-am cerut în plenul comisiei demisia pentru că TVR a fost singura televiziune generalistă sau de nişţă care nu a transmis live evenimentele tragice de la Colectiv  (…) ”Eu şi toţi colegii din Comisia pentru Cultură care candidează şi care vor fi aleşi în viitoarea legislatură vor propune demiterea actualei conduceri a SRTv”, a spus Știrbu.

PSD, după nedifuzarea unui interviu cu Dacian Cioloș la „Viața Satului”: E un act normal

Reacția PSD a fost una diferită. Florin Pâslaru a afirmat că decizia de amânare a interviului a fost un gest normal. El a amintit de episodul cu Victor Ponta, din urmă cu doi ani, când acesta era premier.

”Nu ne interesează pe noi care e politica editorială a postului public sau a oricărui alt post de televiziune din România. Însă, nu pot să nu remarc faptul că domnul Cioloş este pe afişele PNL şi în condiţiile astea cred că ar trebui să intre în emisiune sau în timpii alocaţi campaniei electorale pentru partidul amintit. Eu cred că televiziunea publică a făcut un gest normal tocmai pentru a nu se repeta acel scandal de acum doi ani care a fost în jurul domnului Ponta. A ieşit un scandal extrem de mare”, a spus Pâslaru.

El a mai spus că ANI ar trebui să se sesizeze în privința lui Radu Carp, membru al Consiliului de Administrație, care are și funcții executive în PNL.

Citește și: Irina Radu, audiată în Parlament. Explicații privind nedifuzarea interviului cu Dacian Cioloș

Televiziunea publică a anunţat, duminică, amânarea difuzării interviului acordat de prim-ministrul Dacian Cioloş emisiunii ”Viaţa Satului”, invocând perioada de campanie electorală şi faptul că demnitarul este imaginea unuia dintre partidele politice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top