Connect with us

Știri

Scandal la mănăstire! O călugăriță, abuzată de stareț! Unde s-a petrecut incidentul!

O femeie îmbrăcată în straie monahale a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce ar fi fost agresată de starețul mănăstirii.

Femeia s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgență din cadrul Spitalului Județean Satu Mare și s-a plâns personalului medical că a fost abuzată fizic, ulterior lovită cu ranga de stareț, relatează presasm.ro.

După câteva zeci de minute petrecute pe holurile Unității de Primire Urgente, imediat după ce a primit primele consultații medicale, femeia a ales să părăsească spitalul. Aceasta nu a mai stat să i se facă investigații medicale suplimentare.

Din câte se pare, femeia nu a înțeles să depună plângere penală la Poliție, ci pur și simplu a ales să plece. Femeia nu a apucat să spună nici de la ce mânăstire ar fi, doar că a fost agresată fizic de ”parintele staret”.

Reporterii publicației citate au încercat să afle mai multe detalii, dar femeia a dispărut fără urmă. Se pare că nu avea niciun act de identitate asupra sa.

Fata abuzată de Eugen Stan în 2009 a făcut primele dezvăluiri: “Am fost la Poliție, am declarat…”

Citește și: Detaliul neștiut despre pedofilul Eugen Stan. Cine este fratele acestuia și ce ar fi făcut

Te-ar putea interesa și: Preotul Matei Vulcănescu: Nu omorâți copiii în pântece. Mai bine nașteți-i și apoi omorâți-i!

Preotul ortodox român Matei Vulcănescu de la Biserica Panaghia Odighitria din Pireu a postat un mesaj revoltător pe o rețea de socializare.

Preotul a postat pe Facebook un mesaj în care spune că femeile care nu vor să păstreze o sarcină să nu facă avort, ci să nască și mai apoi să își omoare copilul pentru că e “un păcat mai mic”.

“Nu mai omorati copii in pantece pentru ca ii trimiteti in iad, mai bine nasteti-i, botezati-i si apoi omorati-i! E un pacat mai mic!”, este mesajul postat de Matei Vulcănescu. Postarea a strâns un val de reacții negative.

matei-vulcanescu

Citește și: Tragedie în Biserica Ortodoxă Română. Preotul Neagu s-a sinucis! Motivul care l-a împins să facă asta

În replică, purtătorul de cuvânt al Patriarhie Române, Vasile Bănescu, a afirmat că părintele Vulcănescu nu face parte din Biserica Ortodoxă Română și că nu împărtășește ideile promovate de acesta.

Te-ar putea interesa și: Cu 5 zile înainte de a-și da duhul, părintele Iustin Pârvu a prezis ASTA: “Mai sunt 12 luni și…

Monahia Fotini, una dintre măicuțele care au avut grijă de Părintele Iustin Pârvu înainte ca acesta să moară, a dezvăluit ultima profeție a marelui duhovnic român.

Monahia Fotini s-a îngrijit de părintele Iustin în perioada în care starea acestuia devenise critică. Maica a relatat în revista “Atitudini”, publicație a Mănăstirii Petru Vodă, ultimele vorbe ale acestuia, înainte de a-și da duhul.

„Cu 5 zile înainte de a-și da duhul, a fost ceva mai bine, parcă își revenea și prinsese ceva putere. În această ultimă perioadă toți ucenicii mai apropiați au luat un ultim cuvânt de învățătură de la părintele, un ultim sfat”.

Măicuta a spus că l-a întrebat o problemă care o frămanta demult, o întrebare pe care până atunci s-a ferit să i-o pună în mod tranșant de teama posibilelor reacții dure.

„Părinte, ce să facă o mamă care are un copil bolnav în stare critică și este necesară o intervenție chirurgicală, pentru că altfel ar muri?”, a întrebat măicuta.

Părintele i-a răspuns cu un ton foarte grav, ridicând din mâini în semn de protest.

„Nu, să nu îl lase să moară. Eu nu îmi pot asuma această decizie.

Dar fiecare să facă după conștiință și puterea lui. Cât puteți luptați împotriva lor cu toată forța și unitatea, dar fără atitudini extreme, încă nu e cazul.

E vorba însă că mai sunt 12 luni, 12 luni de libertate și vine urgie”, a spus părintele Iustin Pârvu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top