Connect with us
Dupa scandalul dezinfectantilor diluati, un medic de la Spitalul de Copii Marie Curie rupe tacerea si cere ca si medicamentele generice sa fie testate!

Știri

Scandalul dezinfectantilor : Medic de la Marie Curie: Faceti teste si la medicamente!

Seful Sectiei de Terapie Intensiva nou-nascuti de la Marie Curie a vorbit, pe blogul jurnalistului Catalin Tolontan despre scandalul dezinfectantilor diluati. Medicul s-a declarat socat de cele petrecute.

„Sunt socat. Ma simt batjocorit. Noi ii spalam pe copii din cap pana in picioare cu aceste substante. Acum imi dau seama. Mi-au pus alcool cu parfum in substante! Este incredibil! Si ma gandesc la un singur lucru. As fi salvat mai multi copii. Mult mai multi! Nu-mi vine sa cred. Acum inteleg. Stiti, la noi la ATI vin copii colonizati si cu doua, trei bacterii. Am fost la analize cu ei in Germania si mi-au spus ca nu au vazut asemenea bacterii”, a explicat doctorul.

Citeste si: Lista spitalelor cu dezinfectanti diluati, publicata de MS

„Faceti, va rog, teste si la medicamente! Stiu medicamente generice al caror import e protejat de politicieni care nu-si fac efectul. Deloc nu au efect! Sint convins ca vorbim despre acelasi lucru! Mor oamenii din aceasta cauza”,  a mai spus doctorul Catalin Cirstoveanu.

Citeste si: Hexi Pharma a cerut intrarea in faliment!

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Victor Strambu a anuntat, miercuri, primele rezultate oficiale ale testelor de concentratie in cazul produselor furnizate de Hexi Pharma spitalelor romanesti. Analizele au aratat ca unele substante au fost diluate de pana la zece ori, asa cum a dezvaluit initial ancheta jurnalistica a lui Catalin Tolontan.

Citeste aici toate detaliile despre scandalul dezinfectantilor diluati!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top