Connect with us
pofta-01092015

Știri

Scapa de pofta de dulce in 5 pasi cu ajutorul mintii tale

Pofta de dulce este inamicul nostru din fiecare zi, cu totii stim ce inseamna asta. Dar din ce in ce mai putini stim cum sa ii facem fata.

Indiferent daca suntem sau nu la dieta, pofta de dulce se instaleaza in anumite momente ale zilei si la un moment dat cedam tentatiei.

Cercetatorii in domeniul nutritiei sustin ca exista diverse motive pentru care oamenii poftesc la unele alimente, in special la cele bogate in zaharuri. Unele pofte se trag din evolutia noastra umana, din vremea in care omul vana animale. Dupa ce isi asigura proviziile de carne, culegea si cateva fructe pentru a-si potoli pofta de dulce. Altele sunt strans legate de viata moderna pe care o ducem, dietele sunt cele care ne cresc pofta de dulce.

Iata care sunt cei 5 pasi simpli prin care poti reduce pofta de dulce din organsimul tau:

CITESTE SI: INCREDIBIL! CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ ÎNGHIŢI O GUMĂ DE MESTECAT

1. Incearca sa nu mai gandesti negativ

Nu spune nimeni ca nu poti manca o bomboana sau o tableta de ciocolata pe zi. Dar nu este indicat sa mananci o cutie de fondate sau o ciocolata intreaga. Daca esti un impatimit al dulciurilor important este sa stii unde sa te opresti.

2. Plimba-te 

Un studiu recent a demonstrat ca pilmbarile in aer liber, chiar si 15 minute pe zi, reduc pofta de dulce din organism cu pana la 20%. Asa va fi mai usor sa rezisti tentatiei.

3. Distrage-ti atentia

Atunci cand iti este pofta de dulce pune-te singur in fata unei alegeri: ce preferi, sa mananci sau sa te uiti la un episod din serialul preferat/ sa practici sportul preferat/ sa iesi la un suc cu prietenii?

4. Tine post

Perioadele de post sunt binevenite pentru detoxifierea organismului tau. Chiar si 5 zile de post te pot ajuta sa scapi de pofta de dulce.

5. Meditaiile

Sedintele de meditatie sau yoga te pot invata cum sa lupti cu poftele organismului tau.

Sursa foto: freakyfun.in

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top