Connect with us
Scena muzicală a mai pierdut o stea! Cântărețul a murit după o luptă grea cu boala

Știri

Scena muzicală a mai pierdut o stea! Cântărețul a murit după o luptă grea cu boala

În ultima vreme, tot mai multe personalități marcante au plecat dintre noi, după ce au pierdut lupta cu boli nemiloase. De curând, o veste tragică a lovit lumea artiștilor. Marele cântăreț, Rodion Roșca, „părintele muzicii electronice” din România, a murit după lungi suferințe și boli dure cu boala.

A murit legendarul Rodion Roşca

Rodion Roșca a fost unul dintre cei mai iubiți artiști din țara noastră. Marele artist a fost cunoscut sub numele de „părintele muzicii electronice” din România. El a revoluționat piața muzicală din țara noastră, după ce a adus în atenția românilor un stil nou de muzică, ce a rupt radiourile la acea vreme. În anul 2012, Rodion a avut parte de adevăratul succes și s-a lansat pe piața muzicală: a concertat în toată Europa, din Rusia până-n Danemarca și a devenit o stea.

Anunțul morții sale a fost făcut de către fiica sa, cuprinsă de durere după pierderea regretatului său tată. Ea este mândră de părintele ei, pentru modul în care a ales să lupte cu boala și pentru ambiția de care a dat dovadă în anii în care greutățile l-au ajuns.

„Dumnezeu să te odihnească în pace taticul meu. Tăticul meu s-a stins din viață în urmă unei suferințe îndelungate, purtate cu demnitate și curaj. Drum lin suflețel”, a scris fiica regretatului artist pe contul de Facebook.

Rodion Roșca, răpus de boala momentului

În anul 2016, Rodion a anunțat, în timpul festivalului Electric Castle, că acela ar putea fi ultimul său concert, din cauza unor afecțiuni grave, care nu îi mai permit să performeze. La scurt timp, artistul a fost internat în spital, de unde a făcut un anunț dureros: a mărturisit că nu se mai poate face nimic în cazul său. Avea hepatită vitorică C+B şi ciroză în stadiu avansat.

Artistul era deja resemnat că starea lui de sănătate era una critică și nu mai avea nicio speranță. Toți banii pe care i-a agonisit, s-au dus pe medicație și spitalizare.

“Pentru mine s-a inițiat programul «Ultima casă». Locul nostru de mormânt era un loc răvnit, pe aleea principală, lângă drum. Acum, va trebui să-mi cumpăr alt loc de veci, la preț de mafie”, se plângea Rodion Ladislau Roșca.

Încă de acum câțiva ani, el și-a ales locul de veci. Artistul spunea atunci că vrea să fie înmormântat în cimitirul din satul natal, Aschileu Mare, județul Cluj, unde s-a și mutat din cauza problemelor financiare.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top