Categorii Știri

Școlile ar putea începe după ridicarea stării de urgență

Președintele Klaus Iohannis a emis marți, 14 aprilie, decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgenţă în România. Astfel, școlile rămân închise în tot acest timp și se desfășoară în mediul online. Dacă lucrurile vor reveni la normal și starea de urgență va fi ridicată, școlile vor începe după 15 mai.

Școlile ar putea începe după ridicarea stării de urgență. Ce îi așteaptă pe elevii din anii terminali?

Premierul Ludovic Orban a declarat că anul școlar va fi încheiat în mod sigur, atât de elevi, cât și de studenți. Astfel, cu toții vor susține, cu cea mai mare seriozitate, examenele de sfârșit de an în vară. De altfel, premierul le-a cerut profesorilor să intensifice predarea online după vacanță și să pregătească așa cum trebuie examenele.

Există posibilitatea ca starea de urgență să nu înceteze în luna mai. În acest caz, Ministrul Educației a declarat că vor fi luate alte măsuri pentru încheierea anului școlar cu bine.

”În scenariul în care vom reveni la cursuri în momentul în care situaţia de urgenţă încetează, am putea susţine examenele în luna iulie. În cazul în care se prelungeşte starea de urgenţă, atunci vom lua o altă măsură în aşa fel încât elevii şi studenţii să îşi poată încheia anul şcolar cu bine.”, a declarat Monica Anisie.

Ordinul de ministru a fost transmis luni către Monitorul Oficial al României și, imediat ce acesta va fi publicat, Ministerul Educației și Cercetării va posta noile programe. Astfel, evaluarea națională și examenul de bacalaureat vor include doar materia studiată în semestrul I al anului școlar 2019-2020.

„Prin elaborarea acestui ordin, se asigură egalitatea de șanse pentru toți elevii care vor absolvi învățământul gimnazial, respectiv liceal, dar și o evaluare obiectivă, la nivel național, a competențelor specifice formate/dezvoltate.”, a precizat Anisie.

Pentru a-i ajuta pe elevi, Ministerul Educației pune săptămânal la dispoziția acestora cinci modele de teste. Acestea sunt formulate în concordanță cu noile programe, iar următorul set de teste de antrenament va fi publicat în data de 22 aprilie.

Ministrul a precizat, de asemenea, că „în orice situaţie, chiar şi în scenariile cele mai sumbre”, anul școlar 2019-2020 va fi încheiat.

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More