Connect with us
Școlile și liceele în care nu se fac ore joi, 29 noiembrie

Știri

Școlile și liceele în care nu se fac ore joi, 29 noiembrie

Condițiile precare din școlile românești duc la suspendarea cursurilor din cauza frigului din sălile de clasă.

Astfel, peste 1.800 de elevi de la două licee din Brăila nu mai merg la școală, cursurile fiind suspendate de miercuri până la sfârșitul săptămânii, din cauza unei defecțiuni la sistemul de termoficare.

Cursurile au fost suspendate, de miercuri, la Colegiul Național Nicolae Bălcescu din orașul Brăila, iar la Liceul de Artă, elevii au venit la ore, conform unui program special, dar de joi se vor suspenda și acolo cursurile

În ambele instituții este foarte frig, după ce, marți, s-a stricat una dintre conductele care transportă agent termic. Specialiștii au depistat unde este avaria în rețeaua subterană, dar lucrarea va ține câteva zile, astfel încât conducerile celor două școli au decis să suspende cursurile până lunea viitoare.

„Ambele licee sunt alimentate printr-o conductă foarte veche. Parțial, aceasta a fost schimbată, dar din cauza banilor, a mai rămas o porțiune veche, dacă nu de 150 de ani, măcar de zeci de ani.

Au săpat, au descoperit avaria, s-a vorbit și despre o intervenție sub una dintre școli, ar fi fost o nenorocire. Se va repara în următoarele zile și apoi vom relua cursurile.

La Liceul de Artă, astăzi (miercuri – n.r.) au fost cursuri, conducerea unității a făcut un program special, a mutat clasele în alte clădiri, dar de mâine (joi – n.r.) se suspendă și acolo.

La Bălcescu nu au fost cursuri. Situația va reveni la normal săptămâna viitoare, luni se vor relua cursurile”, a declarat, pentru MEDIAFAX, inspectorul școlar general, Cătălin Canciu.

La cele două licee din orașul Brăila învață peste 1.800 de elevi. Orele pierdute din cauza vacanței neașteptate vor fi recuperate până la finalul primului semestru, au anunțat autoritățile școlare.

Citește și: Structura anului școlar 2018-2019. Când au elevii vacanțe

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top