Connect with us
Se amână vaccinarea persoanelor sub 65 de ani

Știri

Se amână vaccinarea persoanelor sub 65 de ani. Care este motivul

Comitetul Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare anunță amânarea vaccinării persoanelor sub 65 de ani, inclusiv bolnavi cronici, cu 17 zile. Anunțul a fost făcut vineri, 29 ianuarie 2021. Toți cei programați pentru prima doză de vaccin în perioada 30 ianuarie – 11 februarie, vor fi amânate pentru după 17 februarie.

Se amâna vaccinarea persoanelor sub 65 de ani

Persoanele sub 65 de ani, inclusiv bolnavi cronici și cei din categoriile esențiale vor fi vaccinate cu puțină întârziere. S-a ajuns la această măsură din cauza lipsei de vaccinuri. De reținut este că cei care au primit deja prima doză nu vor fi amânați de la rapel.

Anunțul a fost făcut astăzi de către Comitetul Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare. Este o măsură de siguranță pentru asigurarea administrării rapelului la persoanele care au făcut deja doza 1 de vaccin.

„CNCAV ia ca măsură de siguranță, pentru asigurarea administrării rapelului la persoanele cărora li s-a administrat doza 1, reprogramarea, începând cu data de 30 ianuarie, a celor 66.884 persoane sub 65 de ani, pentru administrarea dozei 1, între 30 ianuarie și 11 februarie, pentru data de 16 februarie și ulterior, în ordinea planificării inițiale”, se arată într-un comunicat de presă.

Persoanele de peste 65 de ani rămân la programarea inițială

Măsura nu este valabilă și pentru persoanele de peste 65 de ani care rămân la programarea inițială.

Potrivit CNCAV, fiecare persoană va fi înștiințată prin SMS cu privire la data și intervalul orar la care a fost reprogramată pentru vaccinare, va primi prin e-mail o nouă recipisă și va regăsi informațiile în secțiunea „Programările mele” din contul realizat în platforma de programare.

De asemenea, noile date vor fi comunicate și telefonic. Reprezentanţii CNCAV anunţau la începutul săptămânii că începând cu data de 28 ianuarie, 35.304 persoane care deservesc activităţi esenţiale programate la vaccinare în perioada 28 ianuarie-11 februarie sunt în curs de replanificare pentru administrarea primei doze.

Programarea la vaccinare a acestor persoane s-a amânat cu 10 zile, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării iniţiale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top