Connect with us
Se cere RENUNŢAREA la ora de iarnă! Care este motivul

Știri

Se cere RENUNŢAREA la ora de iarnă! Care este motivul

Guvernul finlandez ar trebui să acţioneze pentru ca Uniunea Europeană să desfiinţeze directiva privind ora de vară, a declarat joi un comitet parlamentar.

Decizia vine după ce populaţia a semnat o petiţie în acest sens iar specialiştii susţin că această trecere afectează oamenii.

Comisia parlamentară pentru transport şi comunicaţii a făcut această recomandare guvernului după ce peste 70.000 de finlandezi au semnat o petiţie cerând statului să renunţe la această practică.

Oamenii nu se adaptează fără probleme la aceste schimbări

Când se trece la ora de vară, ceasurile sunt date cu o oră înainte pentru ca lumina zilei să dureze mai mult seara în timpul lunilor de vară. Cea mai mare parte a Americii de Nord şi Europei practică acest obicei, în timp ce majoritatea restului ţărilor nu.

Comitetul a declarat că, după audierea mai multor experţi, a ajuns la concluzia că oamenii nu se adaptează fără probleme la aceste schimbări.

„Dereglarea” ceasurilor provoacă tulburări de somn pe termen scurt, reduce performanţa la locul de muncă şi de asemenea ar putea conduce la probleme grave de sănătate, potrivit comitetului.

„Obiectivul principal ar trebui să fie eliminarea modificărilor orei pe o bază uniformă în întreaga Uniune Europeană”, a adăugat comitetul parlamentar într-un comunicat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top