Connect with us
Se dau bani, toţi românii sunt vizaţi. Cum poţi să primeşti 4.500 de lei de la stat

Știri

Se dau bani, toţi românii sunt vizaţi. Cum poţi să primeşti 4.500 de lei de la stat

Veşti foarte bune pentru români. Potrivit unui proiect de lege, românii ar putea să primească, în schimbul mașinii vechi, bani pentru achiziția de panouri solare sau centrale termice eficiente și surse ecologice.

Proiectul a fost depus înregistrat recent la Senat pentru dezbatere.

Măsura are ca scop eliminarea autovehiculelor vechi și poluante,dar și reducerea costurilor legate de încălzirea locuințelor și a poluării.

Propunerea legislativă privind susţinerea eliminării autovehiculelor poluante, cu vechime mai mare de 12 ani şi acordarea de voucher valoric, în sumă de 4.500 de lei, pentru achiziţia de panouri solare.

Proiectul prevede acordarea de bani, în schimbul predării unui autovehicul vechi. Totul pentru eficientizarea sistemelor de încălzire şi alimentare cu energie a locuinţelor.

Pentru a intra în vigoare, proiectul are nevoie de aprobarea Parlamentului, de promulgare şi de publicare în Monitorul Oficial

Concret, proiectul de act normativ prevede acordarea unui voucher valoric pentru achiziţia de panouri solare, centrale termice puţin poluante şi surse alternativ/ecologice, cu condiţia ca solicitantul să predea la un centru autorizat de colectare o maşină veche şi poluantă. Voucherul va avea valoarea de 4.500 de lei, iar maşina predată trebuie să îndeplinească condiţia vechimii, care trebuie să fie mai mare de 12 ani, conform Capital.ro.

Campania va viza atât persoanele fizice, cât şi persoanele juridice, care nu au mai solicitat şi alte fonduri de la Agenţia Fondului de Mediu.

Această campanie se va suprapune Programului Naţional Rabla şi nu-l va înlocui

Beneficiarii voucherelor vor avea la dispoziţie 30 de zile pentru a achiziţiona exclusiv produsele menţionate anterior şi vor justifica suma prin factură fiscală însoţită de decontul tichetului.

Voucherul nu poate fi înstrăinat sau folosit pentru achiziţionarea altor produse decât panouri solare, centrale termice cu un coeficient redus de poluare şi surse alternativ/ecologice.

“Este cunoscut faptul că toate programele Rabla, derulate în ultimii 13 ani au generat şi acţiuni de speculă. Contravaloarea voucher-ului a fost tranzacţionată la limita dintre licit şi ilicit, de către proprietarii de drept ai acestuia şi utilizatorii finali, cu interfaţă în zona comercianţilor de autovehicule, autorizaţi de program”, motivează iniţiatorii proiectului interdicţia de înstrăinare a voucherului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top