Se dublează valoarea acordată decontării acestor servicii medicale extrem de importante

Ultimul update: luni 16 septembrie 2019 12:36 Data publicării: luni 16 septembrie 2019 12:31
Autor , în Știri

Vești extrem de bune pentru români: se dublează valoarea decontării uneor servicii medicale extrem de importante! Acest anunț a fost făcut de Președintele CNAS, Vasile Ciurchea, la Radio România Actualități.

Se dublează valoarea acordată decontării acestor servicii medicale extrem de importante

Vasile Ciurchea, președintele CNAS a declarat că la Radio România Actualități că intenționează să dubleze valoarea acordată serviciilor stomatologice.  „Oferim servicii medicale stomatologice decontate de CNAS acelor cabinete care sunt în contract cu Casa şi acestea îşi stabilesc valoarea. Încercăm să facem niște calcule și să dublăm valoarea acordată serviciilor stomatologice. Este foarte important ca şi stomatologii să-si dorească să fie în contract cu Casa. Nu întotdeauna îşi doresc. Este nevoie de multe servicii stomatologice pe toate segmentele de vârstă”.

Totodată, șeful CNAS a mai declarat că își dorește să introducă un program național de prevenție. „Ceea ce ar trebui să facem este să începem o educaţie stomatologică foarte devreme. Şi atunci, probabil că ajungem la stomatolog mai târziu”, a completat medicul Vasile Ciurchea.

Citește și: Horoscop Neti Sandu 16 septembrie 2019 – Succesul nu mai stă departe

Conform spuselor președintelui CNAS, pentru a beneficia de servicii medicale stomatologice decontate de stat, cei care sunt asigurați trebuie să se adreseze unui cabinet de medicină dentară care are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Printre serviciile de medicină dentară decontate se regăsesc: elemente acrilice, elementele metalo-acrilice, reconstituirea coroanei radiculare. Partea proastă este că din cele circa 45 de cabinete de stat şi peste 15.000 de cabinete particulare, doar 20% au contracte cu CNAS. Potrivit CNAS, în București există numai 153 de fcabinete de medicină dentară care au contracte cu casa de asigurări de sănătate.

Citește și: Prognoza meteo pentru luni 16 septembrie 2019 – ANM anunță schimbări drastice. Vine gerul

 

Loading...
SCANDAL la Kanal D! Totul a fost filmat
SCANDAL la Kanal D! Totul a fost filmat
Sursa: Huff.ro
Știri despre:
Comentarii