Connect with us
Se închid școlile. Decizia cu privire la închidere unităților de învățământ din cauza condițiilor meteo nefavorabile va fi luată duminică

Știri

Școlile, grădinițele și creșele se închid până miercuri

Se închid școlile, grădinițele și creșele. Anunțul a fost făcut de primarul general al Capitalei, Gabriela Fiirea. Ea a anunțat că elevii care ar fi trebuit să se întoarcă luni din vacanța de iarnă vor sta acasă până miercuri. Decicia de a se închide școlile, grădinițele și creșele privește doar Bucureștiul.

„Am luat decizia ca uni și marți să nu fie deschise școlile, grădinițele și creșele din Capitală. Școala care ar fi trebuit să înceapă luni, după vacanța de iarnă, să înceapă miercuri. Și în această noapte comandamentul va funcționa. Vom acționa în toate sectoarele cu materiale.”, a declarat Gabriela Firea.

Iniția, decizia cu privire la închidere unităților de învățământ din cauza condițiilor meteo nefavorabile ar fi trebuit luată duminică. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat din Ministerul Educației, Liviu Pop.

Se închid școlile – Liviu Pop:„Duminică vom avea toate datele”

Vremea rea care s-a abătut asupra României în ultimele ore a cauzat numeroase probleme în special în special în zona de trafic. Dat fiind faptul că avertizările cu cod portocaliu vor afecta și zilele următoare, Ministerul Educației a dispus întocmirea unei analize a școlilor ce riscă să fie închise din această cauză.

Liviu Pop a explicat situația: „Nu avem acum o situaţie, ne va fi raportată în baza întâlnirii de astăzi, 6 ianuarie. Trebuie să analizăm și să decidem pentru ziua de luni câte şcoli vor fi închise. Vom afla lucrul acesta duminică și vom înștiința populația.”

Citește și: Primarul Capitalei: Școlile și grădinițele rămân închise luni și marți

Dat fiind faptul că majoritatea județelor se află sub incidența codului portocaliu de ninsori și viscol este posibil ca multe școli să rămână închise. Mai mult decât atât, de mâine, 7 ianuarie intră în vigoare o avertizare pentru vânt puternic. Ca de obicei, principalele zone de risc sunt Bărăganul, Oltenia, și Dobrogea.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top