Știri

UPDATE Se închid școlile în București din cauza vremii! Anunțul Gabrielei Firea

Școlile din București se închid la ora 17.00 miercuri, 20 septembrie, a anunțat Primarul General, Gabriela Firea. Decizia a fost luată în cadrul comandamentului de azi, după ce s-au anunțat furtuni seara în Capitală.

UPDATE – În Prahova, școlile se închid la ora 15.30. De asemenea, în Giurgiu, cursurile s-au suspendat la ora 15.00.

UPDATE – Si autoritățile din Dâmbovița au decis să suspende cursurile de la ora 14.00, după avertizarea de cod portocaliu de furtună.

Totodată, Firea a făcut apel la bucureșteni să nu iasă din case, decât dacă au drumuri foarte urgente.

„As dori sa adresez o rugaminte bucurestenilor: daca in aceasta seara nu au drumuri foarte urgente, strict necesare, sa ramana in case, pentru ca dupa ora 20.00 vor incepe aceste fenomene meteo extreme, vantul va avea aspect de vijelie si este bine sa ne protejam chiar daca institutiile statului iau toate masurile necesare in aceste situatii”, a spus Gabriela Firea.

Coform meteorologului Gabriela Băncilă, în jurul orelor prânzului, capitala va intra sub cod galben de ploi, existând posibilitatea ca acestea să capete aspect de vijelie spre seară și la noapte.

În Bucureşti, în jurul prânzului vor începe modificări ale vremii, iar după ora 18:00 vântul se va intensifica treptat, intervalul critic fiind între orele 20:00 şi 3:00, când vântul poate lua aspect de vijelie, cu viteze între 55 şi 65 de kilometri pe oră, avertizează meteorologii.

Precipitaţiile vor fi de 25 de l/mp, putând să ajungă în unele cartiere şi la 35 l/mp, cantităţi ce vor fi înregistrate pe o durată scurtă de cel mult două ore.

Intensificări ale vântului vor mai exista și joi.

Conform ANM, începând de miercuri după-amiază (20 septembrie și până joi la ora 23.00, fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala în cea mai mare parte a țării. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.

În majoritatea regiunilor vor fi intensificări temporare ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie, cu viteze la rafală ce vor depăși 50…60 km/h.

Acest articol a fost actualizat la: 2017-09-20T15:05:39+03:00 15:05

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More