Se întorc ninsorile! S-a emis Cod GALBEN în urmă cu puțin timp – Cum va fi vremea până duminică

Ultimul update: sâmbătă 31 martie 2018 14:52 Data publicării: sâmbătă 31 martie 2018 14:52
Autor , în Știri

ANM a emis un Cod Galben de vremea rea, astăzi 31 martie 2018, valabil până duminică 1 aprilie. Cod galben de vânt puternic, ploi şi răcire accentuată a vremii în 29 de judeţe, până duminică seara

Un număr de 29 de judeţe din nordul, centrul şi vestul ţării se vor afla, sâmbătă şi duminică, sub atenţionare Cod galben de vânt puternic, ploi şi răcire accentuată a vremii, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Știri asemănătoare: Cod Galben de ploi și furtuni! Ce se întâmplă cu vremea începând de sâmbătă seara

Astfel, începând din dimineaţa zilei de sâmbătă, 31 martie, în Banat, Crişana, Maramureş, apoi şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (31 martie/1 aprilie) local şi în Oltenia, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55 – 60 km/h, temporar 65 -75 km/h. La munte, în special în Carpaţii Meridionali, la peste 1.500 metri altitudine, rafalele vor depăşi 80 – 100 km/h.

Știre asemănătoare: Vremea de Florii 2018. Prognoza meteo pentru acest weekend

În aceste regiuni, din a doua parte a zilei de sâmbătă, ploile vor fi în extindere şi în intensificare. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 15 – 25 l/mp, iar în vest şi nord-vest local 30 – 40 l/mp. Vor fi mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice, precum şi condiţii de grindină.

Tot pe parcursul zilei de sâmbătă, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, însă duminică valorile termice vor scădea semnificativ, chiar şi cu 10 – 12 grade Celsius. În zona montană, duminică, 1 aprilie, ploile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, iar spre seară, în special în Carpaţii Orientali, se va depune strat nou de zăpadă.

Intervalul de valabilitate al atenţionării Cod galben este 31 martie, ora 9:00 – 1 aprilie, ora 23:00.

Pe de altă parte, ANM a emis o informare de intensificări ale vântului şi ploi moderate cantitativ valabilă pe întreaga zi de duminică, la nivelul întregii ţări.

În data de 1 aprilie, în intervalul orar 6:00 – 23:00, în Muntenia, Dobrogea şi Moldova vântul se va intensifica cu viteze de 45 – 55 km/h, temporar 60 km/h, şi vor fi intervale de timp în care va ploua, mai ales cu caracter de aversă şi se vor semnala descărcări electrice.

Totodată, pe arii restrânse, cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp. Vremea va fi în răcire faţă de sâmbătă, iar temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru prima zi de aprilie.

Sursa: Huff.ro
Comentarii