Se întorc ploile! Meteorologii au făcut anunțul astăzi. Vremea în weekend

Vlad Mirabela
17.08.2018
Se întorc ploile! Meteorologii au făcut anunțul astăzi. Vremea în weekend

Agenția Națională de Meteorologie a emis o nouă informare meteorologică. După câteva zile fără ploi, mai multe zone din România vor fi afectate de ploi ce vor avea caracter torențial. Iată cum va fi vremea în weekend.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 17 august, ora 13:00 – 19 august, ora 22:00, în cursul după-amiezelor şi serilor, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi, izolat, grindină.

Avertizarea care expira în această seară, la ora 22.00, a fost prelungită. În zilele de miercuri (15 august), joi (16 august) și vineri (17 august), mai ales în cursul după-amiezilor și al serilor, în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei, precum și în zonele montane și submontane vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua și aspect de vijelie și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Maximele termice vor urca vineri la prânz până spre 25-30 de grade în Transilvania și Maramureș. În Banat și în Crișana se vor înregistra 27-32 de grade. În Oltenia, Muntenia și Dobrogea se vor atinge temperaturi de 31-36 de grade(cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra, aproape că de obicei, în Lunca Dunării.

Și zona Moldovei va avea parte de temperaturi relativ ridicat: maxime de până la 24-29 de grade în nordul regiunii și 29-33 de grade Celsius în sudul acesteia.

VINERI. În Maramureș, nordul Crisanei, precum și în zonele de munte și pe arii mai restrânse în Transilvania, Banat și Moldova, în special după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua și aspect de vijelie și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși pe spații mici 20…30 l/mp. În restul teritoriului manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi posibile doar izolat, dar vremea va fi călduroasă, local caniculară în Câmpia Română și Podișul Dobrogei, zone în care indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 35 de grade, iar cele minime se vor situa între 11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 23…25 de grade pe litoral, potrivit a1.ro.

Ploi cu caracter torențial sâmbătă

SÂMBĂTĂ. Vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor țării, local caniculară în sud și în sud-est. Cerul va fi variabil, dar în special după-amiază și seară, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele de munte, local în centrul și în nord-estul țării și pe arii mai restrânse în rest.

Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 27 și 35 de grade, iar cele minime se vor situa între 13 și 24 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități local în regiunile sudice și izolat în cele vestice.

La București, vremea se va menține călduroasă, chiar caniculară la amiază. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară și noaptea, dar condițiile pentru averse și descărcări electrice vor fi reduse. Vântul va suflă slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperatură minimă se va situa în jurul valorii de 19 grade.

VREMEA DUMINICĂ, 19 AUGUST

Vremea se va menține călduroasă în zonele de câmpie și podiș. Cerul va fi variabil în vest și nord-vest, dar va avea înnorări temporar accentuate în restul tării unde, mai frecvent după-amiaza și seara, se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse, se vor înregistra cantități mai însemnate de apă și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 34 de grade, iar cele minime, în general, între 12 și 22 de grade.

BUCUREȘTI. Vremea va fi călduroasă, dar ușor instabilă. Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara probabilitatea pentru înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi ridicată. Temperatura maximă va fi în jur de 32 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *