Connect with us
Se redeschid bisericile după 15 mai! Anunțul important al președintelui

Știri

Se redeschid bisericile după 15 mai! Anunțul important al președintelui

Din 15 mai, starea de urgență din România va fi înlocuită de starea de alertă și noi măsuri vor fi adoptate. În acest sens, președintele Klaus Iohannis a a avut astăzi o ședință la Palatul Cotroceni privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu mai mulți oficiali. Astfel, președintele a prezentat unele dintre aspectele discutate în cadrul respectivei ședințe. Pe lângă obligativitatea măștii de protecție, reluarea mai multor activități și necesitatea declarației în afara localității, Iohannis a precizat și faptul că se redeschid bisericile după 15 mai.

Se redeschid bisericile după 15 mai! Anunțul important al președintelui

Iohannis a precizat că bisericile reprezintă o temă serioasă, despre care a ținut să vorbească după ședință. Astfel, a anunțat că lăcașurile de cult își vor relua activitatea cu credincioșii după 15 mai, însă în condiții de siguranță. Astfel, ele se vor desfășura exclusiv în aer liber, iar toți participanții vor respecta măsurile de prevenire a infectării propuse, precum purtarea obligatorie a măștii și respectarea distanței sociale.

„Serviciile religioase cu credincioși vor fi reluate în condiții speciale: în primă fază, doar în aer liber. Credincioșii vor purta obligatoriu mască și vor păstra obligatoriu distanța de 1,5 metri. În etapele următoare, condițiile vor fi rediscutate.”, a declarat Iohannis.

De altfel, și în documentul transmis de INSP zilele trecute, erau precizate unele dintre propuneri de măsuri de prevenire. Printre acestea, erau precizate și recomandări privind redeschiderea bisericilor.

Conform documentului, orice participant la slujbă este nevoit să poarte mască de protecție și să își dezinfecteze mâinile cu soluțiile puse la dispoziție. Persoanelor care prezintă semne de boală nu le va fi permis accesul. De asemenea, nu vor putea fi sărutate sau atinse obiecte sacre de cult și lăcașul de cult va fi atent dezinfectat. Se va evita și oferirea/primirea împărtășaniei în condițiile în care nu se pot asigura lingurițe și pahare de unică folosință.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

3 Comments

3 Comments

  1. Daniel. CT

    2020-05-13T06:47:52+03:00 at 6:47

    Cea mai proasta decizie posibila luata, și asta datorit presiunii acestor indivizi care nu se mai satura, și la umbra bisericii ne jecmanesc pe toți. Rușine tuturor

    • Sol

      2020-05-14T16:57:33+03:00 at 16:57

      „Nu mor caii cand vor câinii!”

    • sabin

      2020-05-14T17:09:51+03:00 at 17:09

      Te-au trezit rău. Sau chiar așa crezi tu ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top