Se schimbă data la care vine pensia! Liviu Dragnea a făcut anunțul

07.05.2018
Se schimbă data la care vine pensia! Liviu Dragnea a făcut anunțul

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat modificări la plata pensiilor, în contextul în care mai mulți pensionarii au primit cu întârziere banii.

”S-a stabilit un calendar foarte strict în ceea ce privește plata pensiilor. Acum se face între 9-28 ale luni. S-a decis ca să nu mai existe niciun fel de confuzie, ca pensiile să fie plătite până în data de 15 ale lunii.

La 1 ale lunii se vireaza banii către Poșta Română, apoi se fac toate procedurile (…) astfel încât 15 mai să fie ultima zi în care să se plătească pensiile. Rămâne să se decidă de când intră în vigoare această măsură. Problema este dacă se începe din iunie sau iulie, ca de la 15 ale lunii să se plătească pensiile”, a anunțat Liviu Dragnea.

Corpul de control al premierului va verifica modul de plată a pensiilor de către Poşta Română, a mai spus liderul suprem al social-democraților.

El a spus că, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat acest lucru, după ce a făcut o informare pe marginea mai multor subiecte.

„Un subiect foarte important se referă la modul de plată efectivă a pensiilor către pensionari, a cash-ului către pensionari. Au apărut, în ultima perioadă, întârzieri în anumite judeţe, ceea ce este inadmisibil din punctul nostru de vedere, în condiţiile în care Guvernul a transferat la timp banii către Poşta Română.

Şi sigur că doamna prim-ministru a cerut explicaţii la ministrul Comunicaţiilor şi la conducerea Poştei Române şi am aflat cu toţii astăzi cum stau lucrurile, de ce suntem în această situaţie şi care sunt măsurile ce vor fi luate.

De la început spun că doamna premier ne-a informat că a dispus deja Corpului de control să facă o verificare atentă şi serioasă cu privire la această situaţie”, a declarat Dragnea, la finalul BPN al PSD.

Citește și: O nouă modificare la vechimea pentru pensie. Ce pregăteşte coaliţia de guvernământ

Citește și: Anunț important despre pensii, de la ministrul Finanțelor: “S-a făcut o excepție!”