Connect with us
Se schimbă modalitatea de programare pentru vaccinarea anti-coronavirus

Știri

Se schimbă modalitatea de programare pentru vaccinarea anti-coronavirus

Din data de 15 martie se schimbă modalitatea în care se fac programările pentru vaccinarea anti-Covid. Anunțul vine din partea vicepreședintelui Comitetului național de coordonare a vaccinării împotriva coronavirusului. Curând începe a treia etapă a campaniei de imunizare.

Se schimbă modalitatea de programare la vaccin

Andrei Baciu a anunțat care sunt schimbările în ceea ce privește programarea la vaccinare de la jumătatea lunii martie. Vicepreședintelui Comitetului național de coordonare a vaccinării împotriva Covid-19 spune că din 15 martie vom putea accesa şi ne vom înregistra pentru vaccinare, astfel încât, în momentul când vor ajunge doze pentru un centru pe care îl selectăm, să fim anunţaţi şi să putem să mergem să ne vaccinăm foarte uşor.

Potrivit acestuia, în martie țara noastră va primi peste 2,6 milioane de doze și mult mai multe în luna aprilie. Pe platforma de vaccinare se poate înscrie oricine. Acolo vor apărea toate centrele de vaccinare. Când îi va veni rândul la vaccinare va primi un mesaj pe telefon.

„Când intrăm pe platformă, o să vedem centrele de vaccinare şi ne alegem un centru de vaccinare, iar atunci când ne alegem respectivul centru noi o să vedem câte persoane sunt în faţa noastră, ştiind astfel cam când ne-ar veni rândul. După ce se face această înregistrare, în momentul în care ne vine efectiv rândul să ne vaccinăm, vom fi anunţaţi prin SMS pentru confirmare. Pentru că se poate întâmpla o situaţie în care să fii plecat din localitate şi atunci este important ca centrul de vaccinare să ştie aceste informaţii tocmai pentru a putea aloca pe altcineva şi a nu pierde doze”, a declarat Andrei Baciu.

Potrivit celei mai recente actualizări puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, în ultimele 24 de ore au fost imunizate 37.216 cu doza 1 și 942 cu doza a doua.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top