Se schimbă taxa de poluare! Care sunt șoferii buni de plată

Primarul Capitalei Gabriela Firea a făcut noi precizăi cu privire la taxa de poluare. Proiectul se află încă în dezbatere publică și va suferi modificări noi.

Se schimbă taxa de poluare! Care sunt șoferii buni de plată

Gabriela Firea a făcut noi modificări în ceea ce privește taxa de poluare în bucurești. „Am luat hotărârea de a reformula acel articol care se referă la autoturismele înmatriculate în alte județe, dar care circulă zilnic prin București și să îmbunătățim acest articol. Trebuie să ne referim la norma de poluare a unui autoturism și nu la județul în care este înmatriculat.

Citește și: Gabriela Firea a anunțat că încep lucrările la 17 imobile din programul de refacere a fațadelor

Prin această formulare sugerată, practic se propune ca toate autoturismele cu grad mare de poluare, fie că sunt din Capitală, fie că sunt înmatriculate în alte județe, fie că tranzitează întâmplător Capitala sau sunt aici în trafic zi de zi, să fie privite prin prisma normei de poluare”, a scris luni 2 septembrie primarul Capitalei, pe pagina sa de Facebook.

Se schimba taxa de poluare! Care sunt soferii buni de plata

Din luna ianuarie a anului 2020, accesul  în centrul capitali pentru toate mașinile cu grad de poluare non euro, euro 1 și euro 2, va fi interzis, ffără să mai conteze județul din care aceste autoturisme sunt înmatriculate.

Citește și: Noua Taxa Auto și Codul Rutier vor fi modificate. Vor dispărea toate mașinile vechi. Anunțul de ultim moment al ministrului Mediului

Conform modificărilor, nu vor mai fi exceptate de la taxa de poluare autovehiculele care au numere de București sau Ilfov cu grad ridicat de poluare. Așadar, bucureștenii care conduc o astfel de mașină vor fi nevoiți să achite și ei 1.900 de lei pentru a putea să circule prin oraș.

Citește și: Taxa pentru șoferi! Măsuri dure pentru cine conduce în București. Noua taxă auto 1900 lei

Gabriela Firea a anuțat că mașinile euor 3 a putea fi interzise în centrul orașului. Totodată, locuitorii din centrul Bucureștiului care posedă mașini non euro, euro 1 și euro 2, ar putea primi eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei în schimbul casării mașinilor, pe care să le poată utiliza la plata aparatelor electrocasnice.

Share
Scris de
Bosioc Cristina

Acest site foloseste cookies.

Read More