Connect with us
Se va prelungi STAREA DE URGENȚĂ după 15 mai? Raed Arafat: ”Urmează să vedem impactul Paștelui”

Știri

Se va prelungi STAREA DE URGENȚĂ după 15 mai? Raed Arafat: ”Urmează să vedem impactul Paștelui”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a vorbit la Europa FM, despre relaxarea restricțiilor de circulație și despre cât de responsabili vor fi românii după data de 15 mai. Arafat spune că există și posibilitatea unui al doilea val epidemic, în toamnă sau iarnă.

Raed Arafat spune că România nu poate să rămână cu măsuri restrictive nelimitate și că nu crede că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență după data de 15 mai.

“Măsurile anunțate sunt măsuri graduale, care vor fi luate începând cu 15 mai. Vor fi luate mai întâi, de exemplu, pe parte individuală. Există posibilitatea unor acțiuni fără să fie un impact major pe partea sănătății publice. Există grupuri de lucru, echipe de lucru care analizează în permanență ceea ce trebuie făcut.

Referitor la data de 15 mai, am ales-o raportându-ne și la faptul că atunci se încheie starea de urgență. La modul în care evoluează acum, nu văd această situație (prelungirea stării de urgență). Noi suntem stabili, există o creștere stabilă, există o stabilitate în ceea ce privește evoluția cazurilor zilnice.

Sunt măsuri compensatorii, adică: ieșiți fără să trebuiască să spuneți unde ieșiți, dar tot maximum trei persoane, nu avem voie la cinematograf, nu se pot face nunți. Nu a fost o decizie pripită, nu apăr pe nimeni. Urmează să vedem impactul Paștelui, urmează să vedem cum evoluează numărul cazurilor. Nimeni nu este nebun să ia măsuri doar pentru că cineva presează sau dorește el anumite măsuri.

Este normal să vedem ce fac alte țări și unde duc măsurile lor. În alte țări au fost restricții mai dure. Oamenii la noi au fost la lucru, nu a fost o interzicere totală a ieșirii din casă, ci doar o limitare a ieșirii. Ne vom consulta cu celelalte țări.

Avem conexiuni la OMS care ne dau informații despre alte țări, România nu va ieși din context. Noi am luat măsuri cu mult înainte față de alții. Asta nu înseamnă că în valul doi scăpăm noi, pentru că există și această ipoteză, să vină un al doilea val epidemic”, a declarat Raed Arafat.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

3 Comments

3 Comments

 1. 26 mai 2019

  2020-04-25T15:48:10+03:00 at 15:48

  faceti TESTELE IN MASA!!!! altfel staaaaam ca cacacea pana vine iarna! nu va intelegeti la pretul testelor????? cat credeti voi ca mai puteti tine oamenii in case daca nu apar rezultatele dorite dupa perioada Pastelui? prea o intindeti cu gluma!!

 2. stefi

  2020-04-25T10:11:41+03:00 at 10:11

  interdictiile vor fi introduse printr-o ordonanta militara. Ordonanta militara va fi emisa numai in starea de urgenta. Deci se va continua starea de urgenta….

 3. bijbok

  2020-04-25T08:31:03+03:00 at 8:31

  Arafat vezi de smurdul tau.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top