Connect with us
Sebastian Ghiță a fost citat să se prezinte la DNA Ploiești la ora 12.00, în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit la Parchet.

Știri

Sebastian Ghiță a dispărut. DNA Ploiești a emis mandat de aducere pe numele lui, după ce nu s-a prezentat la audieri

Procurorii DNA Ploiești au emis un mandat de aducere pe numele lui Sebastian Ghiță. Fostul deputat a fost citat miercuri la sediul DNA Ploiești, în dosarul Ponta-Blair. Sebastian Ghiță nu s-a prezentat însă în fața anchetatorilor la ora stabilită.

Ghiță a fost citat să se prezinte la DNA Ploiești la ora 12.00, în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, potrivit unor surse apropiate anchetei, citat de Agerpres.

Fostul parlamentar și-a trimis totuși avocații, însă aceștia au refuzat să dea declarații presei. În acest context, procurorii au emis un mandat de aducere pe numele său.

Nu se cunoaște motivul pentru care Ghiță nu a răspuns citației sau unde se află acesta. Procurorii l-au căutat pe Sebastian Ghiță la mai multe adrese.

Fostul deputat a fost citat la sediul DNA Ploiești în dosarul cunoscut sub denumirea de Ponta-Ghiță-Blair. Dosarul vizează vizita din 2012 a fostului premier britanic, Tony Blair, în România.

Sebastian Ghiță trebuia să se prezinte la DNA Ploiești la ora 12.00

Sebastian Ghiță este urmărit penal pentru că i-ar fi dat lui Victor Ponta 220.000 de euro pentru a organiza vizita fostului premier al Marii Britanii. În schimbul acestei sume, Ponta l-ar fi pus pe Ghiță candidat într-un colegiu din Prahova, pe listele PSD.

„Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine.

Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian”, se preciza într-un comunicat al DNA.

Victor Ponta a fost pus sub control judiciar în acest dosar, pe 6 decembrie, însă măsura a expirat la începutul lunii noiembrie. Pe 12 octombrie, procurorii DNA Ploiești au pus sechestru pe asigurator al fostului președinte PSD.

Sebastian Ghiță a fost și el sub control judiciar, însă măsura a expirat pe 13 septembrie. Anchetatorii au pus sechestru pe averea fostului deputat până la acoperirea sumei de 220.000 de euro.

Citește și: Sebastian Ghiță și Victor Ponta, amendați pentru absenteism în Camera Deputaților

În dosarul Ponta-Blair a fost audiată și fosta deputată Ana Birchall. Victor Ponta a acuzat-o pe aceasta, în septembrie, că ar fi avut inițiativa vizitei lui Tony Blair în România.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top